Konkrečios instrukcijos Valentino dienai artėjant: kaip suvystyti vaikiną per 7 dienas | Kas vyksta Kaune

Konkrečios instrukcijos Valentino dienai artėjant: kaip suvystyti vaikiną per 7 dienas

delfi.lt 2016/02/07 09:21
Organizatorių nuotr.

Iki bene svarbiausios įsimylėjėlių metų šventės – Valentino dienos – liko vos savaitė. Ką daryti, jei neturi antrosios pusės? Dar ne viskas prarasta – teigia santykių ekspertai.

Nors vieni meilės diena tituluojamos vasario 14-osios laukia su nekantrumu ir ilgai iki šios dienos ruošiasi, kiti neslepia pagiežos. Paprastai jie suskuba pareikšti: ši diena man nieko nereiškia.

Tačiau likti abejingam visuotinei psichozei, kai prekybos centrų lentynas nugula įvairiausi širdelės formos daiktai ir minkšti žaislai, o gatvėje daugėja gėlių pardavėjų, praktiškai neįmanoma.

Ne paslaptis ir tai, kad dažna mergina prieš Valentino dieną susirūpina savo padėtimi. Nenorite šią dieną likti vienišos? Kaip susirasti vaikiną per 7 dienas, pataria santykių ekspertai.

Įvardijo, kam vyrai negali likti abejingi

Pozityvaus mąstymo programavimo metodikos kūrėja ir vykdytoja, nepriklausoma mąstytoja, žmonių elgsenos ir santykių analitike prisistatanti Inga Aukštakojienė DELFI sakė, kad susirasti vaikiną per savaitę tikrai nėra neįmanoma misija.

„Tik reikia atsikratyti visokių blokų: „Ką jis pagalvos“, „Gal aš jam nepatinku“, „Aš nemoku sudominti“, „O jei ir šis vaikinas mane paliks“ ir t.t. Visos šios baimės dėl galimos nesėkmės iš karto užblokuoja kelią į sėkmę.

Svarbiausia yra pasitikėti savimi, turėti savigarbos ir nebijoti suklysti. Gyvenimas tam ir duotas, kad žmogus mokytųsi iš savo klaidų, darytų išvadas ir tobulėtų“, – įsitikinusi ji.

I. Aukštakojienė sakė norinti priminti moterims viliojant vyrus naudotis visomis savo moteriškomis gudrybėmis.

„Mokėkite prisitaikyti, žaisti gudrumu, meilumu, švelnumu siekdamos savo tikslų. Ir atminkite, visi vyrai: nuo prasčiausių iki labai neprastų, turi tą pačią silpnybę – moters žavesys. Jie tiesiog negali likti tam abejingi!“, – sakė ji, pateikdama septynis konkrečius patarimus, ką skubiai ieškančios antrųjų pusių turėtų daryti.

7 konkretūs patarimai

1.Tikėkite, kad tai yra įmanoma.
2. Spinduliuokite pasitikėjimu savimi, optimizmu ir geru nusiteikimu.
3. Būkite iniciatyvi. Jei tikėsite, kad vaikinas per 7 dienas pats atsiras, tai šis stebuklas gali ir neįvykti. Turite atvirai prisipažinti patinkančiam vaikinui: „Tu man labai įdomus, aš noriu su tavimi išgerti kavos, susipažinti“.
4. Būkite moteriška. Kiekviena gali rasti savyje tai, kas vyrus traukia. Belieka tik paryškinti privalumus ir išmokti mėgautis savimi. Kiekvienas vyras, matydamas atsipalaidavusią ir savimi patenkintą moterį, susidomi ja.
5. Flirtuokite. Viliokite akimis, kūno kalba, šypsena. Spinduliuokite gyvybingumu, kai bendraujate.
6. Skirkite daug dėmesio vaikinui ar vyrui pasimatymo metu. Išmokite jį sureikšminti. Komplimentai, malonios pastabos, dėmesingumas. Pasistenkite jame surasti tai, ką galėtumėte pagirti. Kai vyras pajaučia, kad moteris juo nuoširdžiai domisi, jis pasijaučia ypatingas ir automatiškai prisiriša prie moters, kuri verčia jį tokiu jaustis.
7. Atsiminkite – paslaptingumas visada buvo ir bus patraukliausia moters savybė. Pirminiame pažinties etape pasistenkite nieko nepasakoti apie save tol, kol vaikinas kažko konkrečiai nepaklaus. Laimi tas, kuris mažiau apie save papasakoja ir daugiau apie kitą sužino! Kuo labiau vyrams Jums atsivers ir kuo mažiau Jūs papasakosit apie save, tuo paslaptingesnė, patrauklesnė jam atrodysite, labiau intriguosite. Tapsite mergina, kuri užvaldo visas mintis ir kurią norisi pažinti.

Kokias klaidas dažniausiai daro moterys

Pasak I. Aukštakojienės, nors su antrąja puse susipažinti galima ir tradicinėse vietose: klubuose, koncertuose, per draugų susibūrimus, šiais internetinių technologijų laikais pažintys dažniausiai vyksta virtualioje erdvėje: socialiniuose tinkluose, pažinčių svetainėse.

„Merginos ar moterys, kurios vis dar gyvena nuostata, kad virtualios pažintys yra nesąmonė, labai stipriai sumažina savo galimybes susirasti rimtą antrą pusę“, – sakė ji.

Santykių ekspertė įvardijo ir didžiausią moterų klaidą, kurią jos daro bandydamos užmegzti santykius, – veidmainiškumą.

„Visoms savo mokinukėms visada sakau: „Kai tavęs klausia vaikinas, kokios pažintys tave domina? Visada atsakyk – „Ieškau sau vyro!“. Patikėkite manim, su tokiu požiūriu jos neatsigina kandidatų, norinčių susirasti rimtą gyvenimo palydovę.

Kai žmonės nori rimtų santykių, tačiau apsimetinėja, kad jiems tai nerūpi, manau, bijo prisipažinti, kad trokšta meilės ir saugumo. Toks prisipažinimas neva daro žmogų pažeidžiamą. Manau, pirmasis žingsnis sėkmingų santykių link turėtų būti aiškių kriterijų įvardijimas: ko tu nori ir ko tau reikia. Žinojimas, ko nori, yra tiesiausias kelias į to turėjimą“, – įsitikinusi pašnekovė.

Nors vyrams atrodo, kad tai jie renkasi moteris, dažnai viskas būna priešingai

Kartu ji pasidžiaugė, kad vis daugiau moterų išdrįsta pačios imtis iniciatyvos ir užkalbinti patinkantį vaikiną.

„Tik paprastai moterys iniciatyvumą rodo kiek kitaip, subtiliau nei vyrai. Tarkime, norėdama klube susipažinti su patikusiu vaikinu, mergina pasižiūri į jį ir jam nusišypso. Jei vaikinas pastebi šį signalą ir jam ta mergina patinka, jis prieina prie jos. Ši jo iniciatyva yra aiškiai matoma ir užfiksuojama. Tačiau dažnai tai, kad šioje pažintyje pirmą iniciatyvumo žingsnį žengė mergina, pasiųsdama signalą susipažinti, pastebi retas. Dėl to vyrams atrodo, kad tai jie renkasi moteris, o realiai viskas būna kitaip“, – pastebėjimais dalijosi I. Aukštakojienė

Tačiau ji įsitikinusi – nėra svarbu, kas pirmasis parodo iniciatyvą susipažinti, svarbiausia tolesnę pažinties eigą perleisti į vyro rankas.

„Kitu atveju, tai jau bus „moters dominavimas“ arba, liaudiškai tariant, „kabinimasis ant kaklo“, – konstatavo ji.

Svarbu užmegzti kuo daugiau pažinčių ir neskubėti

Savo ruožtu knygos „Meilės pamokos. Kad nemylėtume kaip idiotai“ autorius Ričardas Pagojus DELFI sakė, kad merginos, siekiančios susirasti vaikiną, turėtų stengtis kuo daugiau bendrauti su priešingos lyties atstovais.

„Bendravimas yra pagrindinis raktas. Svarbu neužsidaryti savyje, plėsti pažinčių ratą. Kuo daugiau mergina turės pažįstamų vaikinų, tuo jai bus lengviau atpažinti tinkamiausią sau antrąją pusę. Kaip pastebiu, merginos, kurios yra vyresnio amžiaus, joms – daugiau nei 25, 30 metų, daug greičiau ryžtasi vestuvėms su patinkančiu vaikinu. Manau, tai ir nulemia ir tai, kad jos geriau pažįsta save, yra brandesnės, turi daugiau socialinės (bendravimo) patirties“, – mintimis dalijosi jis.

Pasak R. Pagojaus, antrasis jo patarimas merginoms būtų neskubėti.

„Nereikia skubėti pareikšti: „Štai, mes esame pora“. Tam reikia laiko. Ir laikas šiuo atveju yra lakmuso popierėlis, kuris daug ką gali parodyti. Vaikinų ir merginų požiūris į santykius, draugystę labai skiriasi. Pavyzdžiui, vaikinas gali būti tiesiog mandagus, gerai išauklėtas ir todėl paduoti ranką iš autobuso išlipančiai merginai, tačiau jai jau gali pasirodyti, kad tai išskirtinis dėmesys, galbūt tai ženklas“, – elgesio pavyzdį įvardijo jis.

Ragina neliūdėti: žmogus, su kuriu susiesite savo ateitį, jau vaikšto šioje žemėje

Anot santykių eksperto, tai, kad žmogus – įnoringas ir nepuola megzti santykių su bet kuo, labai teigiama būdo savybė.

„Būti įžvalgiam, teigiamas dalykas, nes tai reiškia, kad nepakibsi ant netinkamo kabliuko. Bendravimui reikia skirti laiko. Deja, jei tai daroma per atstumą, internetu, tai nėra taip efektyvu. Kai negirdi žmogaus balso intonacijos, nematai akių, negali visiškai suprasti jausmų, tuščias spragas užpildai pats. Ir dažniausiai susikuri gražesnį vaizdą nei jis yra iš tiesų. Todėl visuomet reikia susitikti ir bendrauti gyvai“, – mano R. Pagojus.

Paklaustas, kokiose vietose reikėtų lankytis norint surasti antrąją pusę, jis sakė savo mokinius visuomet įspėjantis: „Savo antrąją pusę jau buvote sutikęs“.

„Sociologai sako, kad dažniausiai asmuo susituokia su žmogumi iš to paties miesto, socialinės aplinkos. Galbūt Jūs kartu su tuo žmogumi mokėtės, gal gyvenate greta. Geriausia paguoda, jei labai liūdite, kad neturite antrosios pusės, – pagalvokite, kad jei Jums yra bent 18, 20 metų, vadinasi, tas žmogus, su kuriuo juos susiesite savo ateitį, jau vaikščioja šia žemėje, tad tik laiko klausimas, kada Jūs susitiksite“, – šyptelėjo R. Pagojus.

Ką daryti, kad santykiai truktų ilgiau?

Jis sakė taip pat labai pritariantis minčiai, kad geriausia santykius kurti su tuo žmogumi, kurį galėtum pavadinti savo geriausiu draugu

„Lietuvėms, manau, reikėtų daugiau kalbėtis, bendrauti, o ne prisigalvoti. Aišku, dalis merginų linkusios pernelyg suromantizuoti santykius, vaikinai – priešingai. Žiūri į tai per daug pragmatiškai. Tačiau šią problemą išsprendžia bendravimas. Žinau, kad šiais laikais kartu atsigulti į lovą yra daug paprasčiau nei tiesiog pasišnekėti, tačiau pašnekesių niekas neatstos“, – mano specialistas.

Paprašytas patarti, kaip merginoms išsaugoti santykius, kurie galbūt ką tik užsimezgė, jis pabrėžė, kad labai svarbu – laikytis tinkamo atstumo.

„Kaip parašė vienas Vilniuje gyvenantis prancūzų vienuolis Jeanas Benoit Castemanas savo knygoje „Meilės santykiai. Ar sėkmė įmanoma?“, po didelio „vau“ seka didelis „auč“. Kad taip nebūtų, svarbu palaikyti tinkamą atstumą bendraujant: nepulti į glėbį, nesulipti, turėti privačią erdvę ir matyti, kas vyksta aplinkui“, – patarimais dalijosi jis.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA