S.Skvernelis skelbia: visi susitepę – atleisti | Kas vyksta Kaune

S.Skvernelis skelbia: visi susitepę – atleisti

BNS 2016/02/06 12:31
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Nuveiktus praėjusių metų darbus pristatanti Vidaus reikalų ministerija (VRM) skelbia atleidusi visus valdininkus, sukėlusius įtarimų dėl neskaidrios veiklos.

„Atleidome visus iki vieno valdininkus, kuriems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kyšininkavimo, prekyba poveikiu. Kiti išėjo iš darbo patys“, – skelbiama ministerijos 2015 metų veiklos ataskaitoje.

Pasak ministro Sauliaus Skvernelio, iš viso su tarnyba atsisveikino su beveik dešimčia asmenų.

VRM vadovas sako nesibaiminantis, kad į tarnybą jie grįš per teismus.

„Esu tikras dėl to“, – BNS į klausimą, ar nebus taip, kad atleisti valdininkai į pareigas bus grąžinti teismo, atsakė S.Skvernelis.

„Manau, jog tie pagrindai, dėl kurių žmonės išėjo arba teko tokį sprendimą priimti, yra įstatymiškai pagrįsti ir pakankami. Buvo kažkokių skundų, bet, kiek mačiau, nepralaimėjome“, – tvirtino S.Skvernelis.

Vidaus reikalų ministerija BNS pateikė informaciją, kad tarp atleistųjų – buvęs ministerijos poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ direktorius Vincas Nesteckis. Jis dėl neefektyvios įstaigos veiklos buvo atšauktas iš pareigų kaip praradęs ministro pasitikėjimą.

Atlikus auditą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų VRM kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT), o dėl galimai aplaidžiai vykdytos buhalterinės apskaitos – į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT), VPT jau paskelbė, kad 2013–2015 metais V. Nesteckio vadovavimo metu nesilaikant įstatymo buvo sudarytos kelios dešimtys sutarčių. FNTT dėl aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Taip pat praradęs ministro pasitikėjimą iš pareigų buvo atšauktas buvęs valstybės įmonės „Infostruktūra“ direktorius Ričardas Bražėnas. Jis dėl atleidimo kreipėsi į teismą siekdamas grįžti į pareigas ir prisiteisti nesumokėtą darbo užmokestį ir 15 tūkst. eurų neturtinę žalą, bet skundas atmestas. R.Bražėnas buvo atleistas, kai jam pateikti įtarimai prekyba poveikiu ikiteisminiame tyrime dėl VRM įgyvendintų viešųjų pirkimų.

Taip pat sužinojus, kad dėl galimai neskaidrių VRM pirkimų įtariami buvę Elektroninės valdžios politikos skyriaus vedėjas ir Informatikos ir ryšių departamento (IRD) direktoriaus pavaduotojas, jie buvo nušalinti nuo tarnybos. Pirmasis vėliau pats išėjo iš darbo, antrojo atžvilgiu, gavus informaciją apie statusą iš specialiųjų tarnybų, nušalinimas pratęstas.

Atleistas ir buvęs IRD direktorius – šiuo konkrečiu atveju už tarnybinį nusižengimą. Pasak VRM patiektos informacijos, kažkurią dalį galimai neskaidrių pirkimų, kuriuos tiria teisėsauga, vykdė būtent IRD, bet kiek tiksliai, nežinoma, tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys.

Taip pat buvo atleistas vyriausiasis specialistas iš Policijos departamento Investicijų planavimo ir techninės plėtros valdybos, nes neteko specialiosios teisės, susijusios su jo tiesioginių pareigų atlikimu.

Kaip teigiama pateiktame atsakyme, dar keli asmenys pasikeitus VRM vadovybei išėjo iš darbo savo noru.

„VRM nebuvo žinoma, ar jie taip pat domina galimai neskaidrius pirkimus tiriančius pareigūnus, tačiau keli iš tų asmenų vienokia ar kitokia forma su viešaisiais pirkimais buvo susiję“, – rašoma atsakyme.

Buvęs policijos generalinis komisaras S.Skvernelis Vidaus reikalų ministerijai vadovauti pradėjo 2014 metų pabaigoje, pareigose pakeitęs „tvarkiečių“ deleguotą Dailį Alfonsą Barakauską. Pastarasis iš posto pasitraukė paskelbus apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vykdomą ikiteisminį tyrimą dėl neskaidrių ministerijos viešųjų pirkimų. Buvęs ministras tyrime vėliau buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pernai gruodį įtarimus dėl prekybos poveikiu ir pinigų plovimo pareiškė ir valdančiajai partijai „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridiniam asmeniui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA