Užgavėnių sostine vėl tapo Rumšiškės | Kas vyksta Kaune

Užgavėnių sostine vėl tapo Rumšiškės

delfi.lt 2016/02/06 14:08

Šeštadienį Užgavėnių sostine tradiciškai tampa Lietuvos liaudies buities muziejus. Kaip ir kasmet varyti žiemos iš kiemo į Rumšiškes renkasi šimtai žmonių, formuojasi transporto spūstys, tačiau tai šventės dalyviams nuotaikos, panašu, negadina.

„Žiema, nusibodai! Štiš! Kai iš kiemo ją išvysim, greit pavasaris prašvis!“, – skelbia organizatoriai.

„Triukšmingai šokant, trypiant žiemą vysime su ansambliais ir kapelomis. Kad būtų jėgų – sočiai prisivalgysim. Blynais iš spelta miltų pavaišinsim, o už žaidimus ir prizų įteikti nepamiršim! Įminus mįslę „Šiupinyne“ – skanią košę kirsim. Po blynų reiks atsigaivint – muziejaus „ubagai“ karšta žolelių arbata pavaišins“, – skelbiama kvietime į Liaudies buities muziejų.

Rumšiškėse veiklos užteks tiek mažiems, tiek dideliems – galima pasigaminti kaukę „Kaukių dirbtuvėlėse“, dalyvauti viktorinose, jodinėti muziejaus arkliukais, o raumenų tvirtumą išbandyti liaudiškų žaidimų rungtyse.

Šiais metais Lietuvos liaudies buities muziejui sukanka 50, o jame švenčiamoms Užgavėnėms – 35. Kasmetinis renginių ciklas nuo 1981 m. prasideda Užgavėnėmis – žiemos palydų šventės, Mėsiedo pabaigos papročius atspindinčiu renginiu. Per daugelį metų renginys tapo masinis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA