Gelbėtojai stebi, ar ant ledo lyčių nelipa žioplinėtojai | Kas vyksta Kaune

Gelbėtojai stebi, ar ant ledo lyčių nelipa žioplinėtojai

R. Tenio nuotr.

Ledai šiuo metu stringa ties Kleboniškio tiltu, tad dviejose vietose vis dar budi ugniagesiai gelbėtojai. Specialiųjų tarnybų atstovai stebi ne tik ar kyla vanduo, bet taip pat ir tai, ar ant ledo sangrūdų nelipa žmonės.

Vakar dėl ledų sangrūdos pradėjo skęsti Salupių gyvenvietė. Ten sodų bendrijose buvo apsemta apie 50 pastatų. Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog kai kurie žmonės patys iš rūsių pumpuoja vandenį ir kas valandą stebi situaciją. Taip pat iš kiemų ant pagrindinės gatvės sustatyti automobiliai tam, kad vanduo nepasiektų. Tačiau dabar šių gyventojų baimė dėl užliejamo vandens keliasi arčiau Kauno.

„Apie 6 val. ryto ledai prasigrūdo ir nuplaukė link Kauno. Apie 8 val. Neris praktiškai buvo sugrįžusi į savo vagą. Kol kas pas mus situacija puiki. Žinoma, nežinia kaip pasikeis, kai ledai atplauks nuo Vilniaus“, – kalbėjo Salupiuose gyvenantis Vladas.

Ledai kemšasi ties Kleboniškiu

Nuo Jonavos pusės atplaukę ledai grūdasi ties Kleboniškiu, tad net keliose vietose budi ugniagesiai gelbėtojai. Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė sakė, jog šioje vietoje vanduo tai kyla, tai leidžiasi. Dviejose vietose budintys gelbėtojai nuolat stebi situaciją ir yra apsirūpinę reikiama įranga.

„Šiuo metu dviejose vietose budi dvi cisternos ir štabo automobilis. Stebima, kad vaikai nevaikščiotų ant ledo ar kokie žioplinėtojai nesugalvotų lipti ant lyčių“, – patikino atstovė.

Nuo Kleboniškio tilto judant prieš srovę, ledų sangrūdos pasibaigia už Radikių gyvenviete, tad tikėtina, jog aukščiau esančios vietos apsemtos nebus. Pačiuose Radikiuose vanduo patvinęs, gyventojai nuolat stebi ar ledai ir vanduo nesiveržia pas juos į kiemą.

Tuo tarpu važiuojant į kitą pusę nuo Kleboniškio tilto, link Santakos, kol kas yra ramu. Dž. Vaitkevičienė sakė, kad ties Varnių tiltu ledai braška, tačiau sangrūdos kol kas nesikaupia. Tuo pačiu perspėjama, jog nors ledas šioje vietoje yra vientisas, ant jo lipti yra draudžiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA