Gamta Kauną talžo iš visų pusių | Kas vyksta Kaune

Gamta Kauną talžo iš visų pusių

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Negana to, jog nerimą kelia Neryje užstrigę ledai, Kaune siaučia stiprus vėjas, kuris vaiko gelbėtojus po įvairius miesto kampelius. Tenka ne tik medžius nuo kelio šalinti, bet taip pat ir užstrigusius kolegas traukti ar nuo stogo nuimti pavojingai nuplėštas skardas.

Gamtos pokštai medikams

Nors diena dar nesibaigė, tačiau Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė atsiuntė keturių lapų suvestinę vien iš šiandienos iškvietimų, susijusių su gamtos išdaigomis.

Panašu, jog prieš gamtą lygūs visi, mat ugniagesiams teko ne kartą važiuoti traukti užstrigusių greitosios medicinos pagalbos automobilių. Ryte Savanorių prospekte išsižiojusi duobė pagavo GMP automobilį, dar kiek ankščiau, ugniagesiams teko kolegas traukti iš purvynų.

Nuvirtę medžiai paliko be elektros ir apgadino automobilius

Gelbėtojams iki maždaug 16 val. virš dešimt kartų teko važiuoti ir nuo kelio traukti nuvirtusius medžius ar jų šakas. Pranešama, kad medžiai dažniau virto aplink Kauną esančiuose keliuose, tačiau pasitaikė ir pačiame mieste.

Griūnantys medžiai vietomis nutraukė elektros laidus, tad šiuo metu Kauno regione yra apie 4,2 tūkst. žmonių be elektros. Tiekėjai tikina, kad gedimai šalinami ir iki vakaro elektra turėtų vėl atsirasti.

Vienas iš skaudesnių įvykių, susijusių su nuvirtusiais medžiais, užfiksuotas apie 14 val. netoli Muravos sankryžos. Autostradoje Kaunas – Vilnius, ties Muravos sankryža nuvirtęs medis kliudė „VW Passat“ ir „VW Golf“ automobilius. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai pjūklu supjaustė nuvirtusį medį ir patraukė nuo kelio.

Vėtra plėšė stogus

Dar viena pavojinga situaciją vėjas sukėlė M.K. Čiurlionio gatvėje. Prieš 14 valandą buvo pranešta, jog 19 numeriu pažymėtas namas tuoj liks be stogo. Vėjas atplėšė stogo konstrukcijas, kurios nukritusios galėtų smarkiai sužaloti kitus ar sugadinti kitų turtą.

Specialiųjų tarnybų atstovai nuo stogo nukėlė tris pavojingai atplėštus skardos lapus. Namas, atrodo, negyvenamas, apleistas, tad sunku pasakyti, kokią žalą galėjo padaryti įsismarkavęs vėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA