Žinia tėvams: epidemija mokesčio už darželį nepanaikina | Kas vyksta Kaune

Žinia tėvams: epidemija mokesčio už darželį nepanaikina

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kaunietė susidūrė su dilema: šeima nusprendė, kad gripo epidemijos metu geriau savo vaiko į viešą darželį vesti nereikėtų. Būtų logiška, kad jei vaikas nelanko darželio, už tas dienas nereikėtų mokėti, tačiau valdininkai kalba kitaip. Visgi, mokėti nereikės, jei pavyks susitarti su darželio vadovybe.

„Kadangi Kauno mieste paskelbta gripo epidemija, nusprendėme nevesti dukros į darželį ir čia iškilo klausimas, ar reikės mokėti už tas dienas. Pagal mokesčio tvarkos aprašo 8.7 punktą, dėl ekstremalių įvykių arba esant -20°c nereikia mokėti.

Pradedant domėtis, atsimušėm į sieną… Skambinau į Švietimo skyrių, rašiau mūsų darželio atstovybei ir klausiau, ar reikės mokėti. Sakė, kad reikės. O kadangi turiu draugę, dirbančią kitame Kauno miesto darželyje, ir jai garantavus, kad turi galioti 8.7 punktas, (kadangi ekstremalių situacijų komisija nusprendžia, kada skelbti gripo epidemija, tada taip išeina, kad epidemija ir yra – ekstremali situacija. O pagal 8.7 punktą, esant ekstremaliems įvykiams- nevedant, mokėti nereikia), todėl domėjausi toliau.

Švietimo skyrius man aiškino taip: galioja tik 8.8 punktas. O kas yra ekstremalus įvykis, jie nežino.

Taigi, pagal 4.1. punktą, epidemija laikoma ekstremaliu įvykis. Tai kodėl man tada reikės mokėti už tai, kad nevedu vaiko į darželį epidemijos metu?“, – klausė portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Joana.

Jei darželis veikia, pavojaus nėra

Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Visockienė portalui „Kas vyksta Kaune“ paaiškino, kodėl mokėti už darželį, visgi, reikia, tačiau yra išlygų, jei susitariama su darželio valdžia.

„Pagal tvarką turi būti uždaryta grupė arba įstaigoje paskelbtas karantinas. Jei paskelbta mieste, tai nėra tokio punkto, kad mokėti nereikėtų. Darželių direktoriai sako, kad eina vaikučiai į darželį ir nėra čia tokios problemos. Vadovai paprastai žiūri lanksčiai ir, tėvams pranešus iš anksto, kad vaiko nebus, gali būti mokestis už tas dienas netaikomas. Tačiau oficialiai mokėti reiktų“, – komentavo O. Visockienė.

Švietimo skyriaus atstovė patikino, jog tokios situacijos labai retos, nes paprastai tėvai kaip tik ieško, kaip vaiką palikti darželyje, nes namuose jo prižiūrėti nėra kam.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA