Virš tūkstančio kauniečių trigubai brangsta šiukšlių išvežimas | Kas vyksta Kaune

Virš tūkstančio kauniečių trigubai brangsta šiukšlių išvežimas

R. Tenio nuotr.

Miesto taryba pritarė, kad daliai kauniečių brangtų šiukšlių išvežimas. Nenorintys rūšiuoti šiukšlių, turės už atliekų išvežimą mokėti trigubai brangiau.

Nuo praėjusių metų UAB „Kauno švara“ išdalino per 22 tūkst. konteinerių, skirtų rūšiuoti šiukšles, tačiau 1258-ios namų valdos atsisakė šių konteinerių ir iki šiol visas šiukšles meta į vieną konteinerį. Būtent šiems atsisakiusiems konteinerių, net trigubai brangs atliekų išvežimo paslauga.

Individualių valdų savininkai dar gali persigalvoti, mat įstatymo pataisa įsigalios tik nuo kovo 1 dienos. Miesto tarybos narys Arvydas Garbaravičius nusišalino nuo šio klausimo balsavimo, nes prasitarė, jog jis yra tarp tų, kurie atsisakė rūšiuoti.

„Tikslas yra nepadidinti mokesčius, bet tai, kad žmonės rūšiuotų. O kovo pirmoji – tai ta diena, iki kurios žmonės dar gali persigalvoti“, – kalbėjo tarybos narys Rimantas Mikaitis.

Rūšiuojamos šiukšlės išvežamos nemokamai, o komunalinių atliekų išvežimo dažnumą galima sumažinti, tad individualūs namai net gali sutaupyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA