„Ryanair“ lietuviškoms kelionių agentūroms kuria nemalonią pirtį | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ lietuviškoms kelionių agentūroms kuria nemalonią pirtį

Archyvo nuotr.

Į pigių skrydžių kompanijos „Ryanair“ akiratį pakliuvo kelios lietuviškos svetainės, kurios be sutikimo pardavinėja lėktuvų skrydžių bilietus. Įdomiausia tai, kad kainos gerokai skiriasi nuo tų, kurios nurodytos oficialioje „Ryanair“ svetainėje. Airijos avaikompanija svarsto galimybę pradėti bylinėtis teismuose.

Trys lietuviški puslapiai: skrydziai-ryanair.lt, ryanair-skrydziai.lt ar ryanairbilietai.lt atrodo lyg oficialūs „Ryanair“ puslapiai. Čia galima ne tik įsigyti bilietus įvairiomis kryptimis, kuriomis skraido minima pigių skrydžių kompanija, bet taip pat ir pasikonsultuoti lietuvių kalba. Vartotojams gali pasirodyti, jog bendrauja su „Ryanair“ atstovais, tačiau informaciją teikia svetainių administratoriai, kurie nėra niekaip susiję su kompanija.

„Mūsų advokatai dabar gilinasi į šią veiklą, nes su šių puslapių tvarkytojais neturime jokių komercinių sutarčių“, – lrytas.lt teigė „Ryanair“ atstovė Arūnė Jaraitė.


Visose svetainėse – kainų skirtumai

Pasižvalgius po minimas svetaines, kuriose parduodami „Ryanair“ lėktuvų bilietai, pastebima, jog kainos skiriasi. Patikrinus tuos pačius skrydžių maršrutus, neoficialiose svetainėse už bilietą gali tekti mokėti ir 10 eurų brangiau.

Per šias svetaines keleiviai įsigydami bilietus sumoka dar papildomus mokesčius, kas padidina kainą. Neatmetama, jog žmonės linkę mokėti daugiau dėl to, kad oficialiojoje svetainėje bilietų pirkimas nėra labai patogus. Be to, čia reikalinga kreditinė kortelę, o lietuviškose svetainėse galima bilietus įsigyti ir be jų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA