Kaunas kartu su Klaipėda, Ryga ir Talinu sieks mažinti alkoholio vartojimą | Kas vyksta Kaune

Kaunas kartu su Klaipėda, Ryga ir Talinu sieks mažinti alkoholio vartojimą

BNS 2016/01/30 10:11
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Klaipėda, Kaunas, Ryga ir Talinas sutarė drauge siekti mažinti alkoholio vartojimo paplitimą tarp vaikų ir jaunimo.

Šį bendrą tikslą miestai įtvirtino pasirašydami bendradarbiavimo memorandumą, penktadienį pranešė Klaipėdos savivaldybė.

Minėti miestai sutarė įgyvendinti bendrus projektus užkertant būdus jaunimui įsigyti alkoholio, vykdant alkoholio vartojimo paplitimo tarp vaikų ir jaunimo prevenciją, aktyviau remti nevyriausybinių organizacijų veiklas šioje srityje bei kt.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, pasirašytas memorandumas savivaldybėms, įvertinus kiekvienos specifiką, palieka teisę pasirinkti ir individualias alkoholio vartojimo tarp vaikų ir jaunimo mąsto mažinimo priemones.

„Pasaulinė praktika jau ne kartą įrodė, kad drastiškais draudimais šios problemos neišspręsime. Mažindami pasiūlą nesumažinę alkoholio poreikio – tik paskatinsime šešėlinio verslo augimą. Todėl didžiausią dėmesį privalome skirti alkoholio vartojimo paplitimo tarp vaikų ir jaunimo problemos prevencijai bei teisingam vaikų švietimui ir auklėjimui dar nuo pirmųjų kūdikio dienų mamos įsčiose“, – sakė meras.

Planuojama, kad vasario mėnesį prie Klaipėdos, Kauno, Rygos bei Talino bendro sutarimo taip pat prisidės Vilnius ir Piarnu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA