Auga S.Skvernelio populiarumas – jis lenkia prezidentę ir premjerą | Kas vyksta Kaune

Auga S.Skvernelio populiarumas – jis lenkia prezidentę ir premjerą

BNS 2016/01/30 09:34
R.Tenio nuotr.

Artėjant Seimo rinkimams ne vienos partijos geidžiamu veikėju yra tapęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis – pernai ėmę sparčiai kilti šio politiko reitingai dar labiau ūgtelėjo šiais metais ir populiarumu jau pralenkė prezidentę Dalią Grybauskaitę ir premjerą Algirdą Butkevičių, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Net 59 proc. šalies gyventojų S.Skvernelį vertina palankiai ir tik 12 proc. nepalankiai, o iš institucijų labiausiai pasitikima Vidaus reikalų ministerijai priklausančiais ugniagesiais gelbėtojais bei policija. Tai parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ apklausa.

Prieš mėnesį atliktoje apklausoje S.Skvernelį palankiai vertinančių apklaustų gyventojų buvo daugiau negu 2 procentiniais punktais daugiau – 57,2 proc. , o nepalankiai mažiau – 11,6 proc.

Populiariausiu visuomenės veikėju tapęs vidaus reikalų ministras gana apčiuopiamai lenkia antrojoje vietoje esantį premjerą Algirdą Butkevičių ir į trečiąją vietą smuktelėjusią prezidentę Dalią Grybauskaitę. Šių dviejų politikų gerbėjų per pastarąjį mėnesį sumažėjo, taip pat padaugėjo svarstančių, kaip juos vertinti – teigiamai ar neigiamai.

Šįkart teigiamai premjerą įvertino 56,1 proc. respondentų, o prieš mėnesį tokių buvo 60,9 proc. Neigiamai A.Butkevičių vertina 20 proc. respondentų – šiek tiek daugiau negu prieš mėnesį, kada premjerą neigiamai vertino 18,7 proc. apklaustųjų.

Prezidentę teigiamai sausį pareiškė vertinantys 54,1 proc. apklaustųjų, o prieš mėnesį – 57,2 proc. Neigiamai prezidentę dabar vertina 26,8 proc. respondentų, o praėjusių metų gruodį jų buvo 25,2 proc.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „ Vilmorus “ vykdė sausio 14-22 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA