Neeilinis maratonas Kaune – varžosi dėl geriausio žaidimo sukūrimo | Kas vyksta Kaune

Neeilinis maratonas Kaune – varžosi dėl geriausio žaidimo sukūrimo

R. Tenio nuotr.

Žaidimų kūrimo maratonas sugrįžo su naujomis idėjomis ir subūrė daug įvairių profesijų atstovų, kurie siekia tikslo – sukurti įdomų kompiuterinį ar stalo žaidimą. Kaune žaidimus kuriantys entuziastai aukoja savo miegą ir jau antrą parą darbuojasi. O dar laukia ir trečioji diena.

„LT Game jam“ mūsų šalyje organizuojamas jau septintus metus, o pasaulyje turi gilesnes tradicijas. Pasaulinis žaidimų kūrimo maratonas šiemet pritraukė įvairių žmonių į tris didžiuosius Lietuvos miestus – Kauną, Vilnių ir Klaipėdą. Per pusę tūkstančio dalyvių stengiasi sukurti inovatyvų, įdomų stalo ar kompiuterinį žaidimą. Kad idėja būtų įgyvendinta, komandoje sėdi ir dizaineriai, ir programuotojai ar tiesiog idėjos autoriai.

Šių metų tema – ritualai

Dalyviai viso renginio temą sužinojo vos prieš pat maratoną, tad laiko iš anksto pasiruošti tikrai nebuvo. Komandos nariai iš pradžių sėdo galvoti, kaip žaidimas turėtų atrodyti, o po to prasidėjo tikri įgyvendinimo darbai.

Kaune kuriami žaidimai yra visi skirtingi. Štai Donatas pasakojo, kad kuria žaidimą apie pagonis ir krikščionybę. Žaidimo esmė – reikia pagauti pagonis ir juos atversti į krikščionis. Anot programuotojo, žaidimas nebus labai ilgas, tačiau tokia idėja atėjo pirmiausiai, kai išgirdo, kad šiųmetinė tema yra ritualai.

Prie stalų sėdi ne tik vaikinai, bet ir merginos. Dailiosios lyties atstovės taip pat puikiai valdo kompiuterio klavišus ir diktuoja, kas kaip turi žaidime atrodyti.

„Mūsų žaidimas yra apie šokį, vadinasi „Woodoo Dance“. Iš pradžių svarstėme daryti lietaus šokį, bet dabar darome ugnikalnio. Aš rūpinuosi tik nupieštais paveikslėliais, o programuoja kolega. Tikimės spėti užbaigti“, – kalbėjo žaidimų kūrimo maratone dalyvaujanti Eglė.

Bemiegės naktys

Dalis žaidimų kūrėjų pasiryžę iki maratono pabaigos, kuri bus sekmadienį, iki 15 val., pabaigti savo žaidimus, tad kai kurie prie kompiuterių prilipę jau nuo vakar. Šokių žaidimo kūrėjai tikino, kad naktimis nedirbo ir keliavo į namus pailsėti. Kiti dalyviai priešingai – programavo per naktį ir tikisi iki šio vakaro pabaigti. Jei viskas užsitęs, nemiegos ir antrą naktį.

Kai kurie dalyviai jau rado, kur nusnausti. Vienas kaunietis snaudė tiesiog ant scenos, šiek tiek pasislėpęs už didžiojo ekrano. Kiti, atrodo, kad taip pat greit užmigs patogiai įsitaisę sėdmaišiuose. Tam, kad dalyviai nepraalktų, kažkas buvo atnešęs picų, sausainių ir arbatos su kava.

Pagal programą numatoma, kad iki 15 val. visi sukurti žaidimai bus sukelti į internetą, o iki 19 val. išrinktas geriausias žaidimas, atitinkantis ritualo tematiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA