„Žalgirio“ arenoje šunys rado savo vietą | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje šunys rado savo vietą

R. Tenio nuotr.

Didžiausioje Lietuvos arenoje prasidėjo tarptautinė šunų paroda, kurioje šeimininkai gražina savo augintinius tam, kad šie iškovotų įvairių prizų. Šimtai šunų patogiai įsitaisė „Žalgirio“ arenos didžiojoje salėje bei aplink ją. O kai kurie lankytojai atėjo įveikti šunų baimės.

Parodoje gali išvysti nuo kišeninių šuniukų iki gigantiškųjų Tibeto ar Pirėnų mastifų. Šeimininkai ne tik demonstruoja keturkojo draugo paklusnumą, bet taip pat juos įvairiai gražina. Kai kurie patys kerpa savo veislinius šunis, kiti – patiki juos į profesionalų rankas, kurie iššukuoja didelius gaurus ar net padaro kokią nors šukuoseną.

Būdas įveikti baimę

Nors dauguma kauniečių ir miesto svečių parodoje dalyvauja dėl to, kad parodytų savo augintinį, viena šeima atėjo dėl to, jog vaikas bijo šunų.

„Čia dresiruoti šunys, paklusnūs, tad žmonių nepuola. Mūsų mažoji buvo išgąsdinta šuns ir dabar bijo pro juos praeiti, tad mes specialiai atvedėme čia tam, kad ji galėtų pažaisti su tais, kurie nekanda. Kai keli šunys pradėjo loti, mūsų dukra įsikibo į rankas ir pradėjo verkti, tačiau vėliau pažaidėme su didesniais šunimis, tai apsiramino. Tikimės, kad taip pavyks susidraugauti ir ji šunų nebebijos“, – kalbėjo į parodą su šeima atėjusi Loreta.

Šunys „Žalgirio“ arenoje karaliaus dar iki rytojaus. Tiek šiandien, tiek rytoj, šunys varžysis jaunųjų vedlių konkurse, bus renkamas gražiausias parodos šuo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA