Į Karmėlavą žengia rimta tarptautinė kompanija | Kas vyksta Kaune

Į Karmėlavą žengia rimta tarptautinė kompanija

Krs.lt nuotr.

Šių metų gegužę Karmėlavoje įsikūrusiame Kauno oro uoste turėtų prasidėti naujo orlaivių techninio aptarnavimo centro statybos.

Maždaug 26 tūkst. kv m ploto angarą ketina statyti Johanesburge (Pietų Afrikos Respublika) registruota kompanija „Global Aviation“.

Apie tai Kauno rajono savivaldybės vadovus penktadienį informavo Valstybinės įmonės Lietuvos oro uostų Kauno filialo direktorius Bruno Kasparas ir kompanijos „Global Aviation“ vadovas Johnatanas Rosenzweigas.

2001 metais įkurtos kompanijos pagrindinės veiklos sritys – orlaivių nuoma ir aptarnavimas. Lietuviškų šaknų turintis J. Rozenzweigas tvirtino, kad šią veiklą jo vadovaujama įmonė norėtų vystyti ir Karmėlavoje. „Global Aviation“ aktyviai veikia Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose, Europoje, JAV. „Mūsų tikslas – sukurti bazę tolesnei plėtrai Centrinėje ir Rytų Europoje“, – tvirtino verslininkas.

B. Kasparas pasakojo, kad investuotojai Karmėlavoje planuoja nuomoti ir aptarnauti maždaug 20 orlaivių. Lietuvoje nepakanka orlaivius aptarnaujančių mechanikų, todėl galvojama ir apie mokymo centrą. Dėl galimo bendradarbiavimo vedamos derybos su Kauno technologijos universitetu. Praktiniai užsiėmimai galėtų vykti Karmėlavoje įsikūrusiame „FL Technics“ techninės priežiūros centre. Baigę mokymus, mechanikai gautų ES standartus atitinkančius sertifikatus.

Pradiniame etape „Global Aviation“ planuoja sukurti nuo 50 iki 130 darbo vietų. Visiškai įgyvendinus projektą jų gali reikėti iki 500. Į šį skaičių patektų ne tik mechanikai, bet ir orlaivių personalas, stiuardesės, administracijos darbuotojai, pagalbiniai darbininkai.

Susitikime dalyvavęs Kauno rajono mero pavaduotojas Jonas Gurskas ir mero patarėja Violeta Boreikienė sveikino investuotojus ir pažadėjo, kad savivaldybė padės kuo greičiau sutvarkyti projektui įgyvendinti reikalingus formalumus

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA