Sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė nusprendė atsistatydinti | Kas vyksta Kaune

Sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė nusprendė atsistatydinti

BNS 2016/01/29 15:39
DELFI nuotr.

Socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė nusprendė atsistatydinti iš sveikatos apsaugos ministrės pareigų, penktadienį pranešė LRT radijas.

„Rašau atsistatydinimo pareiškimą, kurį įteiksiu pačiam premjerui, ir lauksiu, ką nuspręs premjeras“, – penktadienio popietę LRT naujienų tarnybai sakė ministrė.

Jos atstovė spaudai Jurgita Kinderienė BNS patvirtino, jog R.Šalaševičiūtė atsistatydina.

Trauktis iš pareigų R.Šalaševičiūtė nusprendė po prezidentės Dalios Grybauskaitės, premjero Algirdo Butkevičiaus ir partijos kolegų raginimo.

„Jeigu yra tokia nuomonė, kad reikia atsistatydinti, tai, vadinasi, reikia rašyti ir prašymą. Kai kurie partijos kolegos turi tokią nuomonę. Kiek girdėjau, tokią nuomonę pareiškė ir premjeras, todėl aš ir sakau, kad rašau atsistatydinimo prašymą premjerui, kad jis jį pasirašytų pats“, – sakė R. Šalaševičiūtė.

R.Šalaševičiūtė patikslino prašymą rašysianti pirmadienį.

Penktadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė R. Šalaševičiūtės situaciją įvertino kaip „labai blogą“ ir pareiškė, kad, esant tokiai situacijai, ministrė turėtų trauktis.. „Tokios galimybės (likti ministrei poste) politiškai aš nematau“, – kalbėjo prezidentė.

Šiuo metu atostogaujantis premjeras, Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius BNS penktadienį sakė, kad sveikatos apsaugos ministrė turėtų pati pasitraukti iš pareigų, o jei to nepadarys – tokį sprendimą priims partija.

„Aišku, geriausia būtų, jei ji pati suvoktų ir suprastų, kad pasielgė neteisingai ir pati parašytų (atsistatydinimo – BNS) pareiškimą. Bet net jei ji to pareiškimo neparašys, vis tiek partijos bus atitinkamas sprendimas, reikalaujant atsistatydinti iš užimamų pareigų“, – BNS telefonu sakė A. Butkevičius.

Penktadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad sveikatos apsaugos ministrė apklausta kaip liudytoja pernai spalį pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl Šiaulių ligoninės, kuris atliekamas dėl galimų korupcinių veikų toje gydymo įstaigoje.

Aplinkybių, kurias apklausos metu liudijo ministrė, prokuratūra neatskleidžia.

Be to, R. Šalaševičiūtė ketvirtadienį interviu Žinių radijui prisipažino prieš kelerius metus davusi kyšį medikams.

„Atvirai pasakius, prieš penkis ar šešis metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta: mano pastangos įkalbėti nepadėjo“, – teigė ji. Vėliau R. Šalaševičiūtė BNS patikslino, kad jos skaičiavimu, įvykis buvęs maždaug prieš dešimt metų.

Po šių pareiškimų ministrė penktadienį ryte atvyko į Specialųjų tyrimų tarnybą (STT), kur davė parodymus dėl kyšio davimo. Popietę STT pranešė, kad tyrimo nepradės suėjus senaties terminui.

R. Šalaševičiūtė Sveikatos apsaugos ministerijai vadovauja nuo 2014 metų liepos 17 dienos.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA