Skaitytoja: mikroautobuse epilepsijos priepuolio ištiktam vyrui nepadėjo nei vairuotojas | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: mikroautobuse epilepsijos priepuolio ištiktam vyrui nepadėjo nei vairuotojas

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos Kristinos laiškas. Kaunietė pasibaisėjo ne tik aplinkiniais žmonėmis, bet taip pat ir mikroautobuso vairuotojo elgesiu. Vakar viename mikroautobuse vaikiną ištiko epilepsijos priepuolis, tačiau padėti nebuvo kam.

„Norėčiau papasakoti itin nemalonų įvykį, nutikusį vakar, apie 16.30 val., Kaune, 57 maršrutiniame taksi. Mano garbaus amžiaus mama važiavo mikroautobusu ir pasakojo, kad ties Kriščiukaičio gatve, vienam jaunam apie 30 metų vaikinui staiga prasidėjo epilepsijos priepuolis, ir jis krito nuo kėdės ant žemės. Žmonių reakcijos praktiškai nebuvo jokios, tik moteriškės pradėjo, atsiprašau už išsireiškimą, kvaksėt „epilepsija epilepsija“…

Vairuotojas, aišku, sustojo, vienas vyras ir vairuotojas puolė skambinti greitajai medicinos pagalbai. Niekas net nepasijudino iš savo vietų…

Kai vairuotojas kalbėjo su medikais telefonu, iš pokalbio buvo galima suprasti, kad dispečerė liepė paversti epilepsijos priepuolio ištiktą žmogų ant šono, bet vairuotojas atsakė, kad jis negali prie jo prieiti! Čia kaip? Jei negali prieiti, tai gal reikia iš keleivių esantiems žmonėms tą galimybę suteikti? Vairuotojas privalo suteik pirmą pagalbą! Kam tada reikalingi pirmos pagalbos kursai? Tik dėl „štampo“, kad galėtų vairuoti? Kur elementarus žmogiškumas?

Greitoji atvažiavo itin greitai, ir išsikankinusį žmogų, išsivežė. Rašau todėl, kad šis įvykis, sukrėtė mane dėl žmonių abejingumo, ir neišprusimo, kaip reikia elgtis tokiose situacijose. Tikiuosi, kad vaikinas sveikas ir atsigavęs, laikykis ir sėkmės Tau“, – dėstė žmogiškumu pasipiktinusi Kristina.

UAB „Kautra“ atstovo komentaras

„Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos ir tikimės, kad keleivis jaučiasi gerai. Taip pat džiaugiamės, kad vairuotojas tinkamai įvertino situaciją ir greitai sureagavęs paskambino greitajai medicinos pagalbai. Jis nuolatos palaikydamas ryšį su medikais vykdė jų instrukcijas, buvo įpareigotas nejudinti keleivio, kad jam nepakenktų.

Savo darbuotojams nuolat vykdome mokymus, ne tik bendravimo su keleiviais temomis, bet taip pat ir pirmosios pagalbos suteikimui. Didžiuojamės savo vairuotoju, tinkamai sureagavus tokioje nelengvoje situacijoje. Keleivių saugumas visuomet yra pirmoje vietoje“, – komentavo UAB „Kautra“ Eismo tarnybos viršininkas Alvydas Periokas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo istorija apie įvykius Kaune ar išsakyti savo nuomonę, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA