Prezidentė: Lietuvoje dar apsimoka sukčiauti, vogti ir vengti mokesčių | Kas vyksta Kaune

Prezidentė: Lietuvoje dar apsimoka sukčiauti, vogti ir vengti mokesčių

BNS 2016/01/27 16:30
R. Tenio nuotr.

Antikorupcinė politika šalyje dar neatgraso nusikaltėlių, kol kas apsimoka sukčiauti, vogti ir vengti mokesčių, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„(…) dabar matome baudų lygį, kaip jos taikomos teismose, pačią antikorupcinę praktiką, ji praktiškai neatgraso nusikaltėlių. Kol kas apsimoka ir sukčiauti, ir vogti, ir vengti mokesčių“, – trečiadienį lankydamasi Alytaus rajone žurnalistams sakė valstybės vadovė.

Anot jos, nepaisant to, kad maždaug per pastaruosius penkerius metus pagal korupcijos suvokimą indeksą Lietuva pakilo 20 punktų, realiai padėtis nėra tokia gera.

„Matome, kad instrumentų daug, kylame, tarptautinėje erdvėje atrodome jau neblogai, bet sau patys žinome – korupcijos apraiškų dar turime daug“, – sakė prezidentė.

„Korupcija yra tos girnos ant valstybės kojų, kurios trukdo vystytis sparčiau ir padėti mūsų žmonės gyventi geriau“, – tvirtino ji.

Tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Transparency International“ trečiadienį paskelbė, kad pagal Korupcijos suvokimo indekso tyrimą Lietuva pakilo per septynias vietas. 2015 metų tyrime jai skirtas 61 balas iš 100 galimų ir 32 vieta 168 šalių sąraše. Pernai Lietuva buvo 39 vietoje iš 174 tirtų valstybių.

Tuo pačiu D.Grybauskaitė pasidžiaugė, kad gyventojai tampa nepakantesni korupcijai.

„Gerai, kad žmonės pradeda griežčiau vertinti visokios rūšies korupciją – ar tai būtų piniginis kyšis, ar paslauga, ar dar kas nors. Matome, kad mūsų ir suvokimas keičiasi, o tai labai gerai. Žmonės tampa vis labiau ir labiau nepakantūs. Ir verslas kalba atviriau, ir žmonės nepakantesni, tik taip ir galima susitvarkyti su tokia sunkia padėtimi, kuri yra iki šiol. 32 vieta – gerai, bet reikia geriau“, – teigė valstybės vadovė.

Pagal minėtą indeksą pirmauja Danija, surinkusi 91 balą. Paskutiniai sąraše yra Šiaurės Korėja ir Somalis, gavę po 8 balus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA