Pasieniečiai sulaikė į Kauną gabentą stambią klastočių partiją | Kas vyksta Kaune

Pasieniečiai sulaikė į Kauną gabentą stambią klastočių partiją

Vilniaus oro uosto poste, muitinės pareigūnams tikrinant pašto siuntas, vienoje jų aptiktas komercinis kiekis įvairių telefonų ir kompiuterių priedų, kurių vertė – 20 tūkst. eurų. Šios prekės turėjo pasiekti Kauną. Įtariant, kad prekės pažeidžia intelektinės nuosavybės teises, prekės sulaikytos.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, Vilniaus oro uosto poste patikrinta siunta atkeliavo iš Kinijos, ji turėjo pasiekti Kaune įsikūrusią įmonę. Muitinės pareigūnai, vertindami riziką, siuntą patikrino detaliai.

Atidarius siuntos dėžes, jose rasta daugiau kaip 5 tūkst. vienetų įvairių telefonų ir kompiuterių priedų, dauguma jų pažymėti garsiais prekių ženklais. Tai „Apple“ bei „Asus“ kompiuterių, „Samsung“ telefonų krovikliai, planšečių ekranai, „Sony“ ir „Samsung“ telefonų akumuliatoriai, „Apple“ ausinės, „Samsung“, „Apple“, „HTC“, „Nokia“, „Huawey“ telefonų ekranai ir dangteliai.

Taip pat sulaikytos įvairios telefonų remontui skirtos prekės ir jų priedai: telefonų vidinės dalys, jungtys, mygtukai, apsauginiai stiklai, USB laidai, atminties kortelės ir kt.

Sulaikytų prekių vertė – 20 tūkst. eurų. Bus tiriama, ar šios technikos dalys ir priedai yra originalūs. Jeigu prekių ženklų atstovai Lietuvoje nustatys, kad tai klastotės, jos bus sunaikintos muitinei prižiūrint.

Su sulaikytomis prekių klastotėmis dirbantys muitinės pareigūnai gyventojus įspėja, kad būtų atidūs ne tik pirkdami telefonus ar kompiuterius, tačiau ir prisireikus juos remontuoti – ne pirmąkart muitinėje sulaikomos siuntos, kurių adresatas – technikos remontu ar prekyba užsiimančios įmonės. Numanoma, jog, siekdamos didesnio pelno, jos sugedusių prietaisų dalis pakeičia atseit originaliomis dalimis, nors iš tiesų tai – klastotės.

Pernai Lietuvos muitinėje sulaikyta daugiau kaip 750 siuntų su 80 tūkst. vienetų prekių, kurios įtartos intelektinės nuosavybės teisių pažeidimu. Daugelis sulaikytų prekių vėliau buvo pripažintos klastotėmis ir sunaikintos.

Sulaikomos įvairiausių prekių klastotės: drabužiai, sportinė avalynė, aksesuarai, kosmetika, mobilūs telefonai ir jų priedai. Tarp dažniausiai sulaikomų suklastotų prekės ženklų – „Nike“, „Adidas“, „Michael Kors“, taip pat ir čia minimi „Samsung“ bei „Apple“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA