Lietuviai keliauja mažiausiai iš Baltijos šalių gyventojų | Kas vyksta Kaune

Lietuviai keliauja mažiausiai iš Baltijos šalių gyventojų

BNS 2016/01/26 09:06
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Lietuviai keliauja mažiausiai iš Baltijos šalių gyventojų, o visų trijų šalių piliečiai mieliau keliones planuoja patys negu kreipiasi į kelionių agentūrą. Tokias tendencijas atskleidė trijų Baltijos šalių gyventojų nuomonės tyrimas.

Per artimiausią pusmetį užsienio šalyse atostogauti planuoja 12 proc. lietuvių ir 18 proc. latvių. Labiausiai keliauti trokšta estai – kas trečias (33 proc.) šalies gyventojas, pranešė tyrimą atlikusi rinkos tyrimų bendrovių „Rait“ grupė.

Lietuvoje išvykas į užsienį dažniau planuoja 25-34 metų respondentai – 26 proc. iš keliauti planuojančiųjų, o mažiausiai tokių yra tarp senjorų (65-75 metų) – 4 proc.

Praėjusio pusmečio išvykomis į užsienį latviai ir estai lietuvius lenkia kone dvigubai – atitinkamai 37 proc. ir 35 proc., o lietuvių buvo 18 proc.

Į kelionių agentūras labiausiai linkę kreiptis lietuviai – 38 proc. planuojančiųjų išvykas, tarp jų daugiausia – moterys (45 proc.). Beveik pusė (48 proc.) jų išvykoms ruošiasi patys. Tarp latvių ir estų tokių yra gerokai daugiau – atitinkamai 71 proc. ir 56 proc.

Tyrimo metu pernai rudenį apklausti 2973 Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA