Už visas komandiruotės dienas mokami vienodo dydžio dienpinigiai | Kas vyksta Kaune

Už visas komandiruotės dienas mokami vienodo dydžio dienpinigiai

R.Tenio nuotr.

Komandiruotės į Vokietiją metu teko dirbti šeštadienį ir sekmadienį. Žinau, kad už darbą švenčių dienomis yra mokama dvigubai, tačiau darbdavys aiškina, kad dvigubi dienpinigiai už darbą savaitgalį komandiruotėje man nepriklauso. Man dėl to kyla abejonių.Kaip yra iš tikrųjų?

Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

DK 186 straipsnis numato, kad darbo užmokestis yra atlyginimas už darbą, darbuotojo atliekamą pagal darbo sutartį, kuris apima pagrindinį darbo užmokestį ir visus papildomus uždarbius, bet kokiu būdu tiesiogiai darbdavio išmokamus darbuotojui už jo atliktą darbą. Tuo tarpu dienpinigiai – tai išmoka, skiriama darbuotojui padengti išlaidas, kylančias dėl jo komandiruotės (DK 220 str.), dėl ko dienpinigiai į darbo užmokesčio sąvoka nepatenka. Tai reiškia, kad dienpinigiai už komandiruotėje praleistą laiką skaičiuojami už kiekvieną dieną, nepriklausomai nuo to, ar tai šventinės, ar poilsio, ar darbo diena, t.y. dienpinigiai, vadovaujantis DK 194 str. (mokėjimas už darbą poilsio ir švenčių dienomis), negali būti apmokestinami dvigubu tarifu.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA