KTU – pripažintas inovacijų universitetas Europoje | Kas vyksta Kaune

KTU – pripažintas inovacijų universitetas Europoje

Kauno technologijos universitetas (KTU) tapo Europos inovatyviųjų universitetų konsorciumo (ECIU) nariu. ECIU vienija universitetus – inovacijų pionierius – iš 12 Europos šalių bei Meksikos. KTU yra vienintelis Lietuvos universitetas konsorciume.

„Nors inovatyvumas yra daugelio mokslo ir studijų institucijų vienas iš pagrindinių strateginių prioritetų, ECIU nariais yra tie universitetai, kurie inovacijomis grįstą mokslo ir studijų veiklą vykdo kasdieniame gyvenime. Džiugu, kad prie jų prisijungė KTU – inovacijų lyderis šalyje ir regione“, – teigia KTU mokslo prorektorė Asta Pundzienė.

Pasak jos, 1997-aisiais įsteigtas konsorciumas yra aukštu pasitikėjimu grįsto bendradarbiavimo tinklas, suteikiantis galimybę jo nariams keistis gerąja antreprenerystės ugdymo patirtimi, sukuriantis platformą studentų, dėstytojų ir tyrėjų mainams.

„Mūsų stiprios kompetencijos tiek technologiniuose, tiek socialiniuose moksluose, palaikomi glaudūs ryšiai su regiono pramone ir verslu, mokslo tyrimais grįstos kokybiškų studijų programos, inovatyvus studijų ir mokslo valdymo modelis yra tos vertybės, kuriomis vadovaujasi Europos inovatyviųjų universitetų konsorciumas. Būnant jo nariais, mūsų studentams ir tyrėjams atsivers naujų vertingų partnerysčių suteikiamos galimybės“, – mano A. Pundzienė.

Visų ECIU konsorciumo universitetų pagrindinė vertybė, kuria grįstos visos veiklos, yra inovacijų ir antreprenerystės skatinimas. KTU prisijungiant prie konsorciumo, Universiteto partneriais tampa inovatyviausi Europos universitetai, tokie, kaip Twente (Nyderlandai), patenkantis į pirmąjį šimtuką pasaulyje pagal inžinerinės krypties studijas ir mokslo tyrimus, ar Strathclyde (Škotija), esantis tarp 30 geriausių universitetų Jungtinėje Karalystėje pagal vykdomą mokslinę veiklą, patenkantis į nacionalinį universitetų dešimtuką pagal įvairias mokslo ir studijų kryptis, ir į pirmąjį šimtuką pasaulyje elektros ir elektronikos kryptyje.

Konsorciumas skatina inovacijas mokymo ir mokymosi srityje, aukštųjų mokyklų – ECIU narių – akademiniam personalui siūlomos galimybės mokytis, ugdyti tarptautiškumą, skatinamas darbuotojų ir studentų mobilumas. Siūloma per 50 mainų programų 13-oje šalių trijuose pasaulio kontinentuose. Jomis siekiama ugdyti studentų verslumą, realias darbines kompetencijas, plėsti akademinio pasaulio atstovų akiratį, peržengiant įprastinio mąstymo ribas.

Konsorciumo universitetus vienijantis inovatyvus požiūris atsispindi ne tik studijų ir mokslo veikloje, tačiau ir administraciniame valdymo modelyje. Kaip ir KTU, daugelis šių aukštųjų mokyklų yra atlikusios radikalias pertvarkas, ir yra suinteresuotos aukštojo mokslo politikos formavimo Europos mastu.

Į ECIU veiklą KTU įsijungs netrukus – jos gairės bus aptartos artimiausioje ateityje planuojamo konsorciumo prezidento bei kitų atstovų vizito metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA