Atliko eksperimentą: žurnalistė įlipo į šulinį, į kurį nepavyko nusileisti pareigūnams | Kas vyksta Kaune

Atliko eksperimentą: žurnalistė įlipo į šulinį, į kurį nepavyko nusileisti pareigūnams

Po Kėdainių rajone įvykdyto kraupaus nusikaltimo, kai 36-erių metų Saviečių kaimo gyventojas pražudė du savo mažamečius vaikus, juos sumesdamas į šulinį, LNK pokalbių laida „Valanda su Rūta“ atliko eksperimentą.

Laidos autoriai buvo užversti laiškais iš visos Lietuvos. Susirūpinę žmonės rašė, kad šulinyje, kuriame žuvo du vaikai, vos 15 centimetrų vandens, o pats šulinys – vos 7 metrų gylio. Žmonės stebėjosi, kodėl pareigūnams, kaip viešai buvo teigiama, nepavyko įlipti į šulinį, ir teigė, kad tai padaryti nesudėtinga net be specialios įrangos.

Laidos žurnalistė Saulė Žemaitytė, padedama speleologo Aido Gudaičio, pabandė nusileisti į šulinį.

Eksperimento tikslas buvo patikrinti, ar tikrai buvo neįmanoma nusileisti į šulinį ir ištraukti vaiko, kurio balsą dar girdėjo į nelaimės vietą atvykę pareigūnai.

Žurnalistei lengvai pavyko nusileisti į šulinį naudojant tik juostą, skirtą tempti automobiliui, bei sudurtinę virvę, buvusią ant to paties šulinio būgno. Greta esančiame ūkiniame pastate taip pat buvo rastos dar vienos, nedidelės kopėčios, kurių pakako pasiekti net šulinio dugnui.

Laidoje dalyvavęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris, pamatęs eksperimento vaizdus, atskleis iki šiol dar neskelbtas nelaimės aplinkybes. Žiūrovai šią LNK laidą galės išvysti ketvirtadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA