Įteikti diplomai pirmiesiems šių metų absolventams Kaune | Kas vyksta Kaune

Įteikti diplomai pirmiesiems šių metų absolventams Kaune

Organizatorių nuotr.

„Niekada negalvokite, kad baigę studijas jau žinote viską. Universitetas – pats pirmas etapas, o visa kita dar tik prasideda. Siekti žinių, siekti mokslo, siekti inovacijų – bus vienas pagrindinių jūsų ateities tikslų. Per savo gyvenimą esu sutikęs daug talentingų žmonių, kurie nieko nepasiekė, nes galvojo, kad vien tik talento užtenka būti aukštumose. Darbštumas yra vienas pagrindinių jūsų sėkmingos ateities variklių“, – sveikindamas 93-iosios laidos absolventus sakė Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas.

Penktadienį KTU „Santakos“ slėnyje pirmieji šiemet diplomai įteikti 33 bakalaurams ir 252 magistrams, kurie Universitetą baigė po 3,5 metų trukmės pirmosios ir 1,5 metų trukmės antrosios pakopos studijų.

Absolventus sveikino ir sėkmės siekiant tolimesnių gyvenimo tikslų linkėjo ne tik šeimos nariai, bet ir P. Baršauskas, KTU Alumnų asociacijos prezidentas Dalius Misiūnas, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir Ūkio ministras Evaldas Gustas, bendrovės „Comfort Heat“ generalinė direktorė Vida Moziūriūnienė.

Vienos gražiausių KTU akademinės bendruomenės švenčių svečius R. Sinkevičius patikino, jog aukštojo mokslo diplomas skatina jaunus žmones tapti įvairių sričių vadovais. Ministras pabrėžė, kad mokslas ir technologijos yra labai svarbu, tačiau pats svarbiausias yra mokėjimas bendrauti su žmonėmis. R. Sinkevičius ragino absolventus nenutraukti ryšių nei su studijų draugais, nei su savo Alma Mater.
„Šiandien pagalvokite. kokį didelį kelią nuėjote ir kokį svarbų rezultatą pasiekėte. Gyvenimas yra pilnas galimybių ir tikiu, jog būtent jūs išnaudosite jas visas. Naujos technologijos, nauji ryšiai, nauji keliai – visi jūs kursite tai, apie ką dabar net negalime pagalvoti“, – teigė D. Misiūnas.

KTU Alumnų asociacijos prezidentas jauniems specialistams pabrėžė, jog Universiteto laikų prisiminimai išliks visą gyvenimą, o kelias sugrįžti į Universitetą visada bus atviras. D. Misiūnas skatino tiek lietuvius, tiek užsienio studentus neužmiršti savo Alma Mater ir nuolatos grįžti, dalintis sukaupta patirtimi bei prisijungti prie Alumnų asociacijos veiklos.

Daugiausia diplomų – 12 bakalauro ir 131 magistro – buvo įteikta EVF absolventams. Populiariausia šiame fakultete ir Universitete tapo Įmonių valdymo studijų programa, kurią baigė 81 studentas. SHMMF baigė 21 bakalauro ir 42 magistro laipsnį įgiję absolventai. Daugiausia parengta Medijų filosofijos ir Viešosios politikos specialistų. Magistro laipsnį SAF apsigynė 47, CTF 17, MIDF 14, EEF 8 studentai.

KTU diplomus gavo ir 20 užsienio piliečių iš Indijos, Rusijos, Azerbaidžano, Šri Lankos, Nigerijos ir Gruzijos. Daugiausia jų studijavo Ekonomikos ir verslo bei Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakultetuose.

Iškilmingo renginio metu svečius džiugino įspūdingi vaizdo efektai ir urbanistinių šokių teatras „Low air“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA