Po nakties Kauno klube negali atsipeikėti: nemaniau, kad taip būna Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Po nakties Kauno klube negali atsipeikėti: nemaniau, kad taip būna Lietuvoje

delfi.lt 2016/01/22 22:56
Archyvo nuot.

Dvidešimtmetis vilnietis Vytenis į DELFI kreipėsi norėdamas pasidalinti savo įspūdžiais iš Kauno naktinio klubo, kuriame vaikinui teko apsilankyti.

Kaip įprasta jo amžiaus jaunuoliui, pasakojo Vytenis (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi), jis yra lankęsis ne viename naktiniame klube, tačiau tai, ką teko pamatyti Kauno klube (pavadinimas redakcijai žinomas), jį „švelniai tariant, nustebino“.

Vaikinas pasipiktinęs – jis nesitikėjo, kad Lietuvoje egzistuoja tokia problema ir mano, kad dėl to kalta ir žiniasklaida, kuri esą šios problemos pakankamai neviešina.

Šiltai apsikabinusi pasiūlė tai, kas pagyvintų vakarą

„Pradėsiu nuo pradžių. Prieš porą savaičių, penktadienio vakarą, su draugais apsilankėme viename iš Kaune esančių naktinių klubų. Pačiame klube jau yra tekę lankytis anksčiau, tuomet jis pasirodė kaip tikrai padori vieta penktadienio vakarui-nakčiai praleisti. Nors, dabar svarstau, greičiausiai dėl to, kad tuo metu jame grojo kiek kitokį muzikos stilių (repą), susirinko kiek kitokia publika?“, – savęs klausė vaikinas.

„Tačiau praėjusį kartą grojo techno (viena iš elektroninės muzikos formų) muziką. Pagal tai galima nemažai nuspręsti apie pačią auditoriją. Susirinko piliečiai, kurių eiliniais žmonėmis jokiu būdu negalėtum pavadinti: didžiuliai auskarai ausyse, šukuosenos lyg iš Kevino Reynoldso „Vandens pasaulio“. Tačiau tikrai ne stiliuje yra visa esmė.

Po to, kai užėjome į klubą, neilgai trukus prie manęs pribėgo nedidelio ūgio mergina, šiltai apkabino ir netiesiogiai pasakė, kad turi „kai ko, kas pagyvintų vakarą“, – pasakojo Vytenis.


Vadina slapyvardžiais

Kiek su ja pasikalbėjęs jis išsiaiškino, kad mergina siūlo ne ko kito, o narkotinių medžiagų. Ekstazio tabletę jį ragino įsigyti įtartinai pigiai.

„Klube šios tabletės dar vadinamos deimančiukais (pašnekėjus su daugiau žmonių, paaiškėjo, kad ekstazį dar vadina mersedesais, supermenais, betmenais, o visuomenėje jis dar žinomas kaip ratai)“, – sakė vaikinas.

Vartojusios narkotikus nepilnametės šoko su gerokai vyresniais vyrais

„Kitas įdomesnis atsitikimas. Stovėjau greta tualeto, kai prie manęs pribėgo maždaug trisdešimties metų vyras. Jis išsitraukė baltą maišelį iš kišenės ir paklausė, ar aš nežinau, čia amfas, ar ne. Atsakau, kad nežinau, nes nesu susidūręs“, – pasakojo Vytenis.

Tačiau labiausiai jį šokiravo net ne tai, o pamatytos nepilnametės, aiškiai vartojusios narkotikus, šokančios su gerokai už jas vyresniais vyrais.

„Labai nesunkiai, jeigu tik kiek ilgiau pabūni tame klube, atskiri alkoholio pavartojusius žmones nuo ekstazį ar kitas medžiagas vartojančiųjų“, – sakė jis.

Yra bendruomenė, kuriai tai įprasta

„Pirmoji nepilnametė, kurią pastebėjau klube, man užmynė ant bato, kai aš rišausi kitą. Mane iškart nustebino jos smulkus sudėjimas. Paklausiau, ką ji čia veikia, kiek jai metų, tačiau ji buvo tokia apsvaigusi, kad nieko rišlaus man negalėjo atsakyti. Tuomet staiga prisistatė kažkoks vaikinas, bandė ją nusivesti, teigdamas, kad ji yra jo draugė. Išreiškiau savo pasipiktinimą, tačiau stengiausi į konfliktą nesivelti.

Ilgainiui pastebėjau ir daugiau nepilnamečių. Geriau pasidomėjus paaiškėjo, kai kai kurioms tėra keturiolika metų. Apie jas pasiklausinėjau tam tikrų žmonių. Man buvo atsakyta, kad „jos čia turi draugų, joms čia galima“. Vienas didžėjus baisiausiai pasipiktino, kai paklausiau, kaip čia tokie dalykai gali vykti? Jis leido suprasti, kad nesikiščiau ne į savo reikalus.

Vakarui baigiantis pasidarė aišku, kad tai yra tam tikra bendruomenė, kurioje žmonės vieni kitus pažįsta, klauso techno stiliaus muzikos, o anksčiau paminėti dalykai yra visiškai įprasti“, – įspūdžiais dalijosi vaikinas.

Kreipėsi į teisėsaugą

Vytenis patikino apie šio klubo veiklą informavęs ir teisėsaugą, pateikęs daugiau detalių.

„Reikia tikėtis, kad šie išsigimimai bus sutramdyti – klubuose bus bent kiek mažiau narkotikų“, – lūkesčiais dalijosi jis.

Kaip DELFI Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio atstovai, keli pareiškimai dėl aptariamo klubo veiklos buvo gauti.

Problemas neigia

Savo ruožtu vieninteliu aptariamo klubo vadovu prisistatęs asmuo sutikti su tokiu pasakojimo nenorėjo.

„Mūsų klubo politika yra tokia, kad asmenys įleidžiami nuo 18 metų. Dėl narkotinių medžiagų, manau, net kvailokas klausimas, nes ir taip aišku, kad narkotinės medžiagos yra uždraustos ir nelegalios bet kurioje vietoje“, – paklaustas, ką mano apie Vytenio įvardytas klube egzistuojančias problemas, sakė jis.

Pašnekovas tikino, kad dar visai neseniai pora asmenų bandė į klubą įsinešti narkotinių medžiagų, tačiau tai pastebėjus iš karto buvo iškviesta policija. Anot klubo vadovo, jei kyla problemų, policijos pareigūnai per vakarą iškviečiami ir keletą kartų.

„Asmeniškai į mane dėl to, kad pastebėjo kažką turint ar vartojant narkotinių medžiagų niekas nėra kreipęsis, bet, žinoma, bet kokiu atveju, be išimčių, jei taip nutiktų, būtų kviečiama policija“, – aiškino jis.

Ragina kreiptis ne tik į klubo atstovus, bet ir tiesiai į policiją

Pasak klubo vadovo, jie yra organizavę ir vakarėlių, kuriuose buvo galima dalyvauti asmenims nuo 16-os metų, tačiau jų dokumentai buvo griežtai tikrinami.

„Man labai sunku komentuoti, nes požiūris – labai šališkas. Beveik visuomet vakarėliuose dalyvauju pats ir jei tokius dalykus pastebėčiau, jie iš karto būtų nutraukti ir tai net nėra diskusinis klausimas. Kompromisų čia niekada nebuvo ir nebus“, – nukirto jis.

Paklausus, ar klubo darbuotojai gali prašyti apsaugos pareigūnų įleisti pažįstamus asmenis, jei jie neatitinka klubo keliamų kriterijų, klubo savininkas sakė, kad tokia praktika tikrai nėra propaguojama. Tiesa, pridūrė negalintis asmeniškai atsakyti už kitų žmonių žodžius.

„Per pusantrų metų pirmą kartą girdžiu tokį skundą. Man pačiam keista girdėti tokius faktus. Mes tikrai netoleruojame jokių narkotinių medžiagų vartojimo mūsų patalpose. Jei asmuo pastebi tokius reiškinius, prašytume pranešti apie tai barmenams, apsaugos darbuotojams ir be jokių išlygų kviesti policiją“, – sakė jis.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA