Kaunas vilioja „Uber“ | Kas vyksta Kaune

Kaunas vilioja „Uber“

DELFI nuotr.

Su didžiausią pasaulyje dalijimosi transportu platformą sukūrusios kompanijos „Uber“ atstovais bendraujantys Kauno miesto vadovai siekia, kad ši paslauga kuo greičiau būtų pradėta teikti ir Kaune.

„Matydami, jog „Uber“ sėkmingai įžengė į Lietuvą, norime, jog tokio tipo paslaugos atsirastų ir Kaune. Esame kreipęsi į šią kompaniją ir šiuo metu palaikome kontaktą su jų atstovais. Tikimės, kad greitu metu „Uber“ įžengs ir į Kauną“, – tvirtino Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

„Uber“ atstovų teigimu, jau galvojama apie naujosioms technologijomis pagrįstos transporto platformos plėtrą ir į kitus miestus, taip pat ir į Kauną.

Praėjusių metų pabaigoje „Uber“ startavo Vilniuje. JAV San Franciske veiklą pradėjusi bendrovė „Uber“ kuria ir prižiūri programėlę, kuri leidžia išsikviesti laisvai samdomą vairuotoją su jo asmeniniu automobiliu. Vietoje tradicinio taksometro tokiuose automobiliuose kelionės kainą apskaičiuoja „Uber“ programėlė pagal palydovinės navigacijos duomenis. Bendrovė kruopščiai atrenka vairuotojus siekdama užtikrinti maksimalų keleivių ir eismo saugumą.

2009 m. įkurta bendrovė šiuo metu veikia daugiau nei 300 pasaulio miestų 58 šalyse. Bendrovė Lietuvoje įsikūrė pernai, įsteigusi „Uber Lithuania Software and Development“ padalinį. Estijoje „Uber“ pradėjo veikti praėjusių metų gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA