Kaunas ieško tinkamiausios vietos slidinėjimo trasai | Kas vyksta Kaune

Kaunas ieško tinkamiausios vietos slidinėjimo trasai

R. Tenio nuotr.

Kitą žiemą kauniečiai galės mėgautis slidinėjimo teikiamais malonumais neišvažiuodami iš savo miesto. Sprendimą dėl slidinėjimo trasos įrengimo priėmę Kauno miesto vadovai ieško tinkamiausios vietos tokiam objektui.

„Kaune norime įrengti pačią geriausią Lietuvos slidinėjimo trasą. Pirminiame etape ieškodami tinkamos vietos, norėtume paprašyti kauniečių pagalbos“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauniečiai kviečiami teikti pasiūlymus, kurioje Kauno miesto ar rajono vietoje galėtų būti įrengta slidinėjimo trasa. Tai jie gali padaryti užsukę į tinklapį slides.kaunas.lt arba pasiūlymą siųsdami elektroniniu paštu slides@kaunas.lt

Kalnas arba didelis šlaitas, kuriame būtų galima įrengti slidinėjimo trasą, turėtų būti pakankamai ilgas ir lygus. Nors pirmenybė bus teikiama Kauno miesto teritorijoje esančioms vietoms, bus svarstomi ir Kauno rajone, bet netoli nuo miesto, esantys variantai.

Slidinėjimo trasoje bus įrengti šiuolaikiški keltuvai, apšvietimas, dirbtinio sniego mašinos, greta jos veiks slidžių ir kitos įrangos nuomos punktai. Slidinėjimo trasą planuojama įrengti iki šių metų žiemos pradžios, kuomet į Lietuvą vėl sugrįš šalčiai ir sniegas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA