Kaune vykdytas neeilinis reidas su itin brangia technika | Kas vyksta Kaune

Kaune vykdytas neeilinis reidas su itin brangia technika

R. Tenio nuotr.

Aplinkosaugininkai, bendradarbiaudami su Krašto apsaugos ministerija, vykdė neeilinį reidą. Kaune pakilus buvo apžiūrėtos Kauno marių pakrantės. Reido metu visos apylinkės stebėtos iš paukščio skrydžio, tad buvo galima pamatyti galimus aplinkosauginius pažeidimus.

Paėjusiais metais trys sraigtasparniai „Eurocopter“ AS365N3+ „Dauphin“ buvo įsigyti KAM bendradarbiaujant su Aplinkos ministerija. Vieno sraigtasparnio vertė virš 17 mln. eurų. Pagal pasirašytą sutartį pirmuosius penkerius metus kasmet bent vienas iš sraigtasparnių skirs ne mažiau kaip 75 skrydžio valandas aplinkos stebėjimui ir kontrolei. Šiandien tokia technika išbandyta Kauno apylinkėse.

„Pagrindiniai šios dienos maršrutai buvo virš Kauno marių. Buvo stebima, ar laikomasi taisyklių, ar nėra brakonierių. Nuskridome iki Kaišiadorių, pažiūrėjome, kaip galima pamatyti, jei kažkas degina atliekas. Praskridus Kruonį, baigėme maršrutą ties Kauno gamykla. Reikia skristi apie 150 metrų aukštyje, kad būtų galima pamatyti pažeidėjus“, – kalbėjo sraigtasparnio lakūnas Eduradas Gaucius.

Šį reidą prižiūrėjo ir Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas. Aplinkosaugininkai kartu su ministru Kauno apylinkėse šį kartą rimtesnių pažeidimų nepastebėjo. Pro žiūronus tikrino, ar žvejai nenaudoja neleistinų priemonių, taip pat ar niekas nelegaliai nedegina atliekų. Keliose Kauno marių pakrantėse pastebėti automobilių pėdsakai, kurie gali rodyti, kad kažkas važinėjosi ledu, todėl aplinkosaugininkai greitu metu surengs sausumos reidą.

Tokie reidai ne tik pagerins aplinkos reidus laiko, bet taip pat ir sąmatų prasme. Nors su sraigtasparniu skristi yra brangu, tačiau per sąlyginai trumpą laiką galima apžiūrėti didelius plotus, o jei važiuojant automobiliu, ne viską galima pamatyti ir aplinkos apsaugos darbuotojai sugaištų visą dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA