Savivaldybės įmonės paskelbtame darbo vietos konkurse kaunietis įžvelgė klastą | Kas vyksta Kaune

Savivaldybės įmonės paskelbtame darbo vietos konkurse kaunietis įžvelgė klastą

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybei pavaldi mokykla miesto internetinėje svetainėje patalpino darbo skelbimą, kuriame ieško žmogaus vyriausio buhalterio pareigoms užimti. Viskas būtų gerai, jei ne dokumentų pateikimo data, mat kandidatai į šią vietą dokumentus turėjo pristatyti jau kitą dieną nuo įdėto skelbimo.

[galerija kiek=””]

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi Jonas, nurodydamas, kad Kauno savivaldybei pavaldi mokykla – Jurgio Dobkevičiaus progimnazija gali rengti konkursą dėl laisvos darbo vietos tik dėl formalumo, o kandidatas jau ir taip aiškus. Kaunietis nurodė, kad norint užimti vyr. buhalterio vietą, dokumentus reikia priduoti per maždaug 16 valandų. Paprastai kai skelbiamas konkursas savivaldybės ar jai pavaldžiose įmonėse, nurodoma, kad reikiamus dokumentus reikia pristatyti per dvi savaites.

„Kauno miesto savivaldybės kuruojama biudžetinė įstaiga paskelbė konkursą vyriausiojo buhalterio pareigoms užimti 2016-01-13, konkurso terminas dokumentams pateikti nustatytas iki 2016-01-14 16 val., juos pristatant tik asmeniškai į įstaigą. Toks terminas suponuoja tai, kad pretendentai, norintys dalyvauti konkurse, turi dokumentus pristatyti mažiau nei per 24 valandas (vertinant įstaigos darbo laiką, pretendentai dokumentus privalo pateikti per mažiau 16 įstaigos darbo valandų).

Klausimas, ar tokie biudžetinės įstaigos nustatomi terminai užtikrina pretendentų konkurenciją ir jų įvairovę siekiant pasirinkti potencialų darbuotoją paskelbus konkursą vienai dienai? Ar toks terminas yra protingas lyginant su darbo skelbimais skelbiamais valstybės tarnyboje bei privačiame sektoriuje ir ar atitinka teisės aktus bei miestiečių lūkesčius? Šį darbo skelbimą galima rasti miesto tinklapyje, darbo skelbimų skirsnyje“, – pastebėjimu dalinosi Jonas.

Verkiant reikia darbuotojo

J. Dobkevičiaus progimnazijos atstovai tikina, kad paskelbto konkurso data ir buvo dvi savaitės. Baigiantis finansiniams metams, įstaigą paliko vyriausiasis buhalteris, todėl jiems reikia žmogaus labai skubiai. Dėl skelbimo aiškinama, kad taip pat buvo išsiųstas ankščiau, nei sausio 13-tą dieną.

„Nežinau, kodėl skelbimai yra taip įdedami, nes informacija yra išsiųsta. Personalo skyriui yra pateikta informacija, kad skelbiamas konkursas ir atrankos diena – sausio 15-ta. Suprantate, dabar toks laikas, kai labai sudėtinga be finansininko būti ir tai reikia atlikti skubos tvarka. Kai 29-tą dieną, finansinių metų gale, buhalteris išeina, tai ilgai laukti tos pozicijos žmogaus yra sudėtinga. Dar gruodį pranešiau savivaldybei, tad visi norintys tikrai galėjo kreiptis“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo J. Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė.

Pasak direktorės, retas, kuris nori dirbti tokį darbą, nes reikia ateiti ir atlikti darbus už pusę metų, kai reikia ir kitų klaidas ištaisyti. L. Viršilienė tikino, jog į skelbtą konkursą atsiliepė nedaug žmonių. Vos vienas atidavė dokumentus, o dar kokie ketu asmenys teiravosi. Paklausus, ar vyriausiojo buhalterio pareigas užims žmogus, kuris jau yra dirbęs minimoje mokykloje, direktorė atsakė, kad tai bus kitas, kuris šioje įstaigoje dirbęs nebuvo.

Skelbimas atsiųstas per vėlai

Kauno savivaldybėje personalo skyriaus darbuotojai yra atsakingi už darbo skelbimų kėlimą į miesto svetainę, tačiau iš J. Dobkevičiaus progimnazijos tokia informacija gauta per vėlai. Informaciją apie vyriausiojo buhalterio paieškas savivaldybė gavo ne darbo dieną. Be to, atstovai tikina, kad bus atidžiau tikrinama informacija ir išlaikomas privalomas dviejų savaičių terminas.

„Prašymas patalpinti darbo skelbimą Kauno miesto savivaldybės tinklalapyje iš Jurgio Dobkevičiaus mokyklos gautas per vėlai (sausio 10 d.) Personalo valdymo skyrius ateityje atkreips ypatingą dėmesį, jog nepasikartotų panaši situacija, suinteresuoti asmenys nebūtų klaidinami ir dokumentai būtų renkami ne mažiau kaip 14 dienų“, – atsakė Personalo skyriaus vedėja Dovilė Šimukonytė – Kaušienė.

Po portalo „Kas vyksta Kaune“ skambučių, konkurso į vyr. buhalterio vietą data pratęsta iki beveik mėnesio galo – sausio 27-tos dienos. Tad norintys dirbti skelbimo turėtų ieškoti Kauno savivaldybės puslapyje arba kreiptis tiesiai į Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos administraciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA