Į Ruklą atgabenta JAV karinė technika neatlaikė lietuviško šaltuko | Kas vyksta Kaune

Į Ruklą atgabenta JAV karinė technika neatlaikė lietuviško šaltuko

R. Tenio nuotr.

Pratybų reikmėms JAV kariai į Ruklą atsigabena iš viso apie 40 technikos priemonių – šarvuotieji ratiniai transporteriai „Stryker“, šarvuoti visureigiai, sunkvežimiai ir kita technika. Šiandien visa technika geležinkeliu iš Klaipėdos atgabenta į Gaižiūnų geležinkelio stotį.

Šiandien Ruklą pasiekė naujai rotuojami JAV kariai ir jų lengvoji technika. Ji atgabenta iš Vokietijos. Iš pradžių atgabenta iki pajūrio, o geležinkeliu atvežta iki Ruklos, kur ir apsistoja kariai. Šį kartą neapsieita be nesklandumų. Vienas iš transporterių „Stryker“ užšalo ir bandžius užvesti, pradėjo rūkti. Į Gaižiūnų geležinkelio stotį iškviesti ugniagesiai, tačiau jų pagalbos neprireikė – amerikiečiai patys sutramdė dūmus ir nutraukus transporterį nuo platformos, susitaisė.

JAV karių grupė – apie 160 karių – į Lietuvą iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Vilseke (Vokietija) atskrido kiek anksčiau šią savaitę. Tai jau devintoji JAV sausumos pajėgų karių rotacija Lietuvoje, taip pat Estijoje ir Latvijoje bei Lenkijoje. Šį kartą į Ruklą atvyko ta kuopa, kuri jau buvo lankiusi čia ir atlikusi pratybas, tačiau tikslai nesikeičia – pagrindinis tikslas išlieka mokėti dirbti su sąjungininkais.

„Mums šiek tiek dabar šaltoka, bet darome viską, ką galime. Dabar dvi savaites bus šalto oro adaptacijos pratybos. Šiandien mes atsigabenome savo techniką ir treniruosimės Rukloje ir Pabradėje. Mūsų pagrindinis tikslas stiprinti bendradarbiavimą su partneriais“, – kalbėjo Rotacijos kuopos vadas kapitonas St. Pearson.

JAV kariai Rukloje bus iki balandžio. Per šį laikotarpį dalyvaus vienose didžiausių pratybų – „Žaibo kirtis“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA