Pratęstas konkursas dėl studentų stažuočių NASA | Kas vyksta Kaune

Pratęstas konkursas dėl studentų stažuočių NASA

BNS 2016/01/15 13:06
Archyvo nuotr.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) penktadienį pranešė pratęsusi stažuočių Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijoje (NASA) Jungtinėse Amerikos Valstijose konkurso paraiškų pateikimo terminą.

Jis pratęsiamas iki sausio 22 dienos popietės. Konkursas buvo paskelbtas praėjusių metų gruodžio pabaigoje ir pirminis paraiškų surinkimas vyko iki sausio 12 dienos – iki tada gauta 12 paraiškų, daugiausiai iš Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Kauno technologijos universiteto.

„Siekiant sudaryti palankias sąlygas sudalyvauti konkurse kuo daugiau talentingų studentų iš įvairių universitetų ir tuo pačiu atsižvelgiant į studentų prašymus dėl didelio užimtumo sesijos metu, MITA nusprendė pratęsti paraiškų terminą“, – MITA pranešime cituojama agentūros laikinoji direktorė Birutė Bukauskaitė.

MITA yra paskelbusi konkursą dėl stažuočių NASA rudenį ir vasarą. Stažuotės vyks administracijos Mokslinių tyrimų centre AMES, kuris įsikūręs Palo Alto, Kalifornijos valstijoje. Numatoma vasaros stažuotės trukmė – nuo kitų metų birželio 6 dienos iki rugpjūčio 12 dienos, rudens – nuo rugpjūčio 29 dienos iki gruodžio 16 dienos.

Teikti paraiškas abiems kvietimams turi teisę Lietuvos piliečiai, studijuojantys mokslo ir studijų institucijose bakalauro arba magistro laipsnį suteikiančiose gamtos, technologijų, inžinerijos ir matematikos studijų programose. Siekiantiesiems dalyvauti konkurse keliamas reikalavimas puikiai mokėti anglų kalbą, turėti ne žemesnį nei 8 iš 10 balų studijų rezultatų vidurkį už visus praėjusius semestrus.

NASA turėtų atsirinkti po du Lietuvos studentus rudens ir vasaros stažuotėms. Pernai pagal šį MITA inicijuotą konkursą į rudens stažuotę NASA važiavo du lietuviai.

NASA yra viena žinomiausių mokslinių tyrimų institucijų visame pasaulyje. Ji turi beveik 18 mlrd. JAV dolerių (apie 16,5 mlrd. eurų) metinį biudžetą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA