Čiuožyklas pamėgusiems kauniečiams – penki specialistės patarimai | Kas vyksta Kaune

Čiuožyklas pamėgusiems kauniečiams – penki specialistės patarimai

R. Tenio nuotr.

Ilgai laukta žiema į Kauną sugrąžino žiemos pramogas. Šimtai kauniečių turi galimybę mėgautis nemokamomis čiuožyklomis po atviru dangumi. Tačiau po ilgesnės pertraukos ir juolab pirmą kartą lipant ant ledo reikia žinoti keletą svarbių dalykų. Apie juos pasakoja čiuožimo specialistai.

„Mėgėjiškam čiuožimui nėra svarbi pačiūžų rūšis. Svarbiausia, kad čiurną gaubianti pačiūžos vieta būtų kieta. Daug kartų mačiau, kai vaikai nusiperka bet kokias pačiūžas iš prekybos centrų, o po dviejų savaičių vaikščioja su čiurnos uždegimais. Tai nutinka dėl nekokybiškos apsaugos“, – savo patirtimi dalinosi Lietuvos dailiojo čiuožimo vicečempionė ir trenerė Aida Rybalko.

Pasak žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ direktorės Laimos Krauzienės. pačiūžų priežiūra nereikalauja didelio dėmesio – tereikia tinkamai prižiūrėti jų ašmenis. Jei jos atšimpa, reikia pagaląsti pas specialistą. Kitu atveju sukibimas su ledu bus mažesnis, iškils rizika paslysti.

„Einant ant ledo derėtų apsirengti šiltai, kad nenušaltumėte nosių ir minkščiau griūtumėte. Tam tinka paprasti, per daug nevaržantys žieminiai rūbai, kepurės, pirštinės, riebus kremas veidui. Taip pat reiktų pasirūpinti alkūnių ir kelių apsaugos priemonėmis, kad būtų išvengta nubrozdinimų ir sumušimų“, – pridėjo L. Krauzienė.

Direktorė siūlo atkreipti dėmesį į pavojingą čiuožimą draugų kompanijose. Pasak jos, čiuožti susikibus rankomis su kitais asmenimis yra itin pavojinga. Nelaimės atveju visi susikibę čiuožėjai grius kartu. Jeigu vienam čiuožti nedrąsu, L. Krauzienė siūlo puikią alternatyvą: „Rankose derėtų laikyti po kokį nors daiktą. Tokios technikos pagalba bus imituotas laikymosi už atramos efektas. Jausitės drąsiau, pagerės pusiausvyra, padidės savikontrolė ant ledo“.

Pasak A. Rybalko, čiuožiant svarbi tinkama laikysena. Reikia lengvai sulenkti kojas per kelius, išlaikyti kūno svorį priekyje, žiūrėti tiesiai, išskėsti rankas. Trenerės teigimu, nereikia žiūrėti žemyn į pačiūžas ar čiuožti atsilošus. Taip padidėja rizika rimtai susižaloti.

Įrengtas nemokamas čiuožyklas Kaune galima rasti Rotušės aikštėje (vaikams skirta čiuožykla), prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, Panemunės paplūdimyje ir Aleksote esančioje Vinčų gatvėje. Specialistus atšipusioms pačiūžų ašmenims pagaląsti galima rasti žiemos sporto mokykloje „Baltų ainiai“ (nuo 10.00 val. iki 14.00 val.) ir ledo arenoje „Akropolio ledas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA