Kariuomenė užtikrins vegetarinę šauktinių dietą | Kas vyksta Kaune

Kariuomenė užtikrins vegetarinę šauktinių dietą

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Kėdainių miesto Krišnos sąmonės religinė bendruomenė kreipėsi į lygių galimybių kontrolierių dėl galimos diskriminacijos religijos ir įsitikinimų pagrindu atliekant privalomąją karo tarnybą. Skunde nurodoma, kad tarp skirtinguose daliniuose atliejančių tarnybą karo prievolininkų yra ir tokių, kuriems dėl religinių ar kitų įsitikinimų yra nepriimtina vartoti nevegetarišką maistą. Toks mitybos būdas iki šiol buvo neužtikrintas ir dėl to galimai pažeidžiama bei suvaržoma tikėjimo laisvė, religinė praktika, filosofinės pažiūros, rašo balarama.lt

Lygių galimybių kontrolierė 2015 m. lapkričio mėnesį dėl galimos diskriminacijos kreipėsi į Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministrą J. Oleką, prašydama pateikti motyvuotus ir pagrįstus paaiškinimus apie kylančias problemas. Taip pat kontrolierė kreipėsi į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministrę R. Šalaševičiūtę bei Mykolo Romerio universitetą, prašydama pateikti akademinės bendruomenės nuomonę.

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymas garantuoja kariui tikėjimo ir sąžinės laisves. Kitose NATO šalyse, tokiose kaip JAV, Prancūzija, Danija bei Italija yra sudarytos sąlygos kariams maitintis vegetariškai.

Išnagrinėjus skirtingų šalių patirtį bei teisės aktus Lietuvos kariuomenės vadas priėmė įsakymą, kuriame patvirtinamas alternatyvus lakto vegetarinis valgiaraštis kariams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA