Skaitytojas: ką pamačiau ant Lampėdžio ežero, mane sukrėtė | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: ką pamačiau ant Lampėdžio ežero, mane sukrėtė

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Karolis pasidalino savo emocijomis ir užfiksuotais kadrais po vakar vykusios diskotekos ant ledo. Vyras tikina, jog pamatytas vaizdas jį gerokai šokiravo.

„Paprastai tokių nerašau, bet tai, ką šiandien ryte pamačiau ant Lampėdžio ežero, mane stipriai išmušė iš vėžių. Visas tas vaizdelis yra po vakar vakare vykusio renginuko „Čiuožykla ant Lampėdžio 2“.

Nesu prieš tokius renginius, esu visomis keturiomis už, pats nedalyvavau, nors planavau ten būti su vaikais, tačiau paskutinę akimirką nenuvažiavome, nes nevažiavimą į šią pramogą panaudojome kaip vaikų auklėjimo priemonę. Ir tikrai dalyvausim sekančiame, tačiau tik jei organizatoriai pasitaisys, nes juk sakoma šaukštas deguto, visą medaus statinę sugadina.

Taigi, apie viską nuo pradžių. Pirmadienį, kai pagaliau Kauną apdovanojo sniegu, vakare nuvažiavau paslidinėti ant Lampėdžio su slidėmis. Vaizdelis ant šio vandens telkinuko buvo tiesiog tobulas: sniego daug, visur balta gražu, žodžiu, smagiai praleistas vakaras. Vakar vakare planavome su šeima važiuoti į vakarykštį renginuką, smagu buvo sužinojus, kad „Kauno Švara“ padėjo nuvalyti ledą čiuožyklai, bet, kaip jau minėjau, nenuvažiavome.

Šiandien ryte vėl išsivaškavau slides ir nulėkiau paslysti ir taip pasikrauti dienos darbams. Tačiau tai, ką pamačiau atvažiavęs, mane sukrėtė. Šiukšlynas kaip reta, tiesiai ant ledo. Iš karto galvoje pradėjau matyti pavasarinį vaizdą, kai ledas tirpsta ir kur pasideda visos tos „skarbonkės“, alkoholio tušti buteliai, šimtai nuorūkų, vienkartinių puodelių ir kito Š. O paskui mūsų vaikai ir mes patys ten vasarą maudomės, pjaustomės kojas į sudužusius butelius, „skarbonkes“, plaukiojam tarp nuorūkų. Aš jau nekalbu apie žalą gamtai ir gyvūnijai.

Taigi, ką aš norėjau pasakyti ir kam visa tai adresuojama:

1. Tiems, kurie vakar dalyvavo šiame renginyje ir nesugebėjo išsinešti savo šiukšlių su savimi arba bent jau į konteinerį, kuris tikrai yra visai netoliese (nuotraukose matosi). Jūs esat tiesiog suknisti Marozai iš didžiosios raidės! Jei jau atvažiavote į nemokamą renginį, tai gerbkite organizatorius ir jei negalvojat apie save, tai bent pagalvokit apie vaikus, kurie vasarą čia maudosi.

2. Na, o antroje vietoje jau akmuo į organizatoriaus daržą. Jei organizuojat, tai padarykit viską iki galo. Išsikuopkit. Nenorite patys, ieškokit rėmėjų, kuriuos pareklamuosit per renginį už tai, kad jie išvalys aplinką po visko. Tuo labiau, kad jau susikalbėjote su „Kauno Švara“, tai kodėl nepastačius papildomų konteineriukų ant ledo renginio metu? Ledo paruošimui tai sugebėjot susitarti, tai, būkit mieli, susitarkit ir dėl visų šiukšlių iškuopimo po visko.

Jei to nepavyksta padaryti nemokamai, tai imkite iš dalyvių minimalų mokestį už naudojimąsi nuvalytu ledu (pvz 1 euras). Mokestis ar privalomas, ar ne, čia jau kaip nuspręsit, bet kuriuo atveju, manau, kad surinktos sumos tikrai užteks, kad sumokėti vaikams – savanoriams, kurie nori užsidirbti ir kurie iššukuos visas šiukšles.

Spręsti Jums, kaip tvarkytis su šia problema, bet tai, kaip viskas atrodė šiandien ryte, tikrai nėra teisingas sprendimas. Tikiuosi pasitaisysite ir susitiksime „Čiuožykloje ant Lampėdžio 3“, – laiške dėstė Karolis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA