Ties Kauno oro uostu – esminiai eismo pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Ties Kauno oro uostu – esminiai eismo pokyčiai

R. Tenio nuotr.

Šį mėnesį prie Kauno oro uosto iš esmės pasikeis automobilių statymas bei eismo tvarka. Po pertvarkų žmonės nebegalės automobiliais privažiuoti prie pat įėjimo, o dar gerokai prieš patį oro uostą, pasitiks naujai įrengti šlakbaumai.

[galerija kiek=””]

Lietuvos oro uostų specialistai tikina, kad naujoji tvarka leis užtikrinti saugumą. Tokia praktika taikoma užsienyje. Naujos sistemos bandymai prasidės sausio 25 dieną. Ištaisius visas klaidas, planuojama naują tvarką nuo vasario paleisti pilnu pajėgumu. Oro uosto atstovai prašo vairuotojų stebėti ženklus ir vadovautis nauja eismo tvarka.

„Pagrindinis pasikeitimas – asmeniniai automobiliai nebegalės privažiuoti prie pat keleivių terminalo durų, kaip kad buvo iki šiol. Pastebėjome, kaip šioje vietoje buvo nuolat pažeidinėjamos kelių eismo taisyklės, tad ateityje norime to išvengti“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Lietuvos oro uosto komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė.

Pasitinka nauji šlakbaumai

Važiuojančius link terminalo, pasitinka naujai įrengti šlakbaumai. Eismo organizavimas žiedine sankryža naikinamas, transporto srautas bus išskirstomas į keturias eismo juostas, skirtas tam tikroms vairuotojų grupėms. Tam tikra juosta bus pagal tai, kuriam laikui žmonės nori palikti savo automobilius.

Kad keleiviai galėtų patogiai pasiekti oro uosto terminalą, bus sudaryta galimybė kartą per parą automobilį trumpalaikio stovėjimo aikštelėje 15 minučių palikti nemokamai. Manoma, kad tiek laiko užtenka atsisveikinti su artimaisiais ar juos pasitikti, išsikrauti ar susidėti į automobilį asmeninį bagažą. Trumpalaikio stovėjimo aikštelėje bus įrengta speciali juosta su vietomis keleiviams įlipti ir išlipti į pasitinkančiųjų ar išlydinčių automobilius.

Po pertvarkos atsiranda daugiau ilgalaikio automobilių stovėjimo vietų. Nesikeičia tik viešojo transporto eismas. Autobusai, kaip įprastai, keleivius paims iš stotelės, o užsakytiems autobusams planuojama taip pat palikti atskirą vietą. Specialistai įsitikinę, kad eismo pokyčiai kiekvienam atvykusiam į Kauno oro uostą, bus į naudą.

„Užbaigus darbus, visa eismo sistema bus efektyvesnė negu iki šiol. Dirbti su automobilių stovėjimo aikštelėmis Kaune pradėjome dar praėjusią vasarą – aiškiai jas pažymėjome, nes keleiviui, atvykusiam į oro uostą, ne visada buvo aišku, kur ir kokiam laikui jis gali palikti savo automobilį, kur gali išsinuomoti transporto priemonę, ir kur paskui ją grąžinti“, – tikino A. Mažeikytė.

Apmokėjimas ties Kauno oro uostu

Kaip minėta, trumpalaikis sustojimas (iki 15 min.) nieko nekainuos. Mokėjimo už automobilių stovėjimą sistemą nesikeičia: trumpalaikio automobilių stovėjimo aikštelėse stovėjimo laikas iki trijų valandų skaičiuojamas pusvalandžiais, nuo trijų valandų – valandomis. Ilgalaikio stovėjimo aikštelėse mokama už aikštelėje praleistas paras.

Sausio pabaigoje keisis automobilių stovėjimo kainos rezervuojant stovėjimo laiką internetu iš anksto, kiti įkainiai nesikeis. Stovėjimo trumpalaikio ir ilgalaikio automobilių stovėjimo aikštelėse kainas galite rasti Kauno oro uosto interneto svetainėje.

Ilgalaikio stovėjimo aikštelėse įrenginėjama moderni apmokėjimo sistema, kuri atpažins automobilį pagal jo valstybinį registracijos numerį tiek įvažiuojant, tiek išvažiuojant. Keleiviai už stovėjimą galės susimokėti automatinėje mokėjimo kasoje grynaisiais pinigais, vėliau planuojama įdiegti ir atsiskaitymo mokėjimo kortele funkciją (anksčiau norint susimokėti kortele reikėdavo eiti į keleivių terminalą).

Daugiau pokyčių

Pertvarkos neapsiriboja vien eismo pakitimais. Lietuvos oro uostas investavo ir į kitus infrastruktūros elementus. Įrengta daugiau vietų ilgalaikio automobilių stovėjimo aikštelėje, šiuolaikinis LED tipo apšvietimas pėsčiųjų perėjoje bei įvažiavimuose ir išvažiavimuose, sumontuotos papildomos vaizdo stebėjimo kameros.

Kauno oro uosto eismo sistemai pertvarkyti, vaizdo stebėjimo kameroms įrengti, automobilių stovėjimo aikštelių įrangai įsigyti prireikė beveik 230 tūkstančių eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA