Gerumo kristalais šiais metais apdovanota kur kas mažiau kauniečių | Kas vyksta Kaune

Gerumo kristalais šiais metais apdovanota kur kas mažiau kauniečių

E.Virkečio nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais, Gerumo kristalais apdovanoti kauniečiai, atlikę reikšmingus ir neatlygintinus darbus miesto bendruomenei. Miesto Rotušėje pirmadienio vakarą įteikta 12 pagarbos ženklų.

Pernai Gerumo kristalus gavo per trisdešimt kauniečių, šį kartą jų skaičius – kur kas mažesnis. Tai Kauno miesto savivaldybės įsteigtas apdovanojimas pasižymėjusiems, nesavanaudiškai be atlygio dirbusiems kauniečiams. Kandidatus apdovanojimams teikia kauniečiai, nevyriausybinės organizacijos, Kauno meras.

„Kauną, kuriame miela, gera ir įdomu gyventi, kuria patys miestiečiai. Šiandien čia yra 12 išskirtinių asmenybių, kurie yra pavyzdys mums visiems. Jūs savo darbais ir poelgiais įrodote, kaip mylite savo miestą“, – šventės metu kalbėjo Kauno meras  Visvaldas Matijošaitis.

„Kartais sakoma, kad gerumas nieko nekainuoja. Jis iš tiesų kainuoja daug. Kainuoja mūsų brangų laiką, šypsenas. Dėkoju visiems tiems, kurie yra šalia mūsų – mūsų šeimoms, tėvams, broliams ir sesėms, kurie eina kartu įvairiais gyvenimo keliais, nes tik jie mus skatina eiti tuo keliu, kuriuo mes einame“, – atsiimdama Gerumo kristalą kalbėjo įvairiuose socialinėse akcijose dalyvaujanti Lina Jankauskaitė.

Gerumo kristalais apdovanoti:

Lina Jankauskaitė – už aktyvią savanorišką veiklą ir neatlygintinos donorystės propagavimą. Ji yra viena didžiausių pagalbininkių kraujo donorystės, „Maisto banko“ akcijose.

Kazimieras Kepežinskas – už pagalbą mažinant socialinę atskirtį ir bendruomeniškumo skatinimą.

Violeta Lazarevičienė – už švietėjišką veiklą ir gamtos pažinimo skatinimą Zoologijos sode.

Marijana Lialko – už pagalbą mažinant socialinę atskirtį ir savanoriavimą Lietuvos Samariečių bendrijoje.

Kristina Mačiutaitė – už pagalbą neįgaliesiems integruotis į visuomenę bei jaunimo švietimą dėl alkoholio prevencijos.

Vytautas Prekevičius – už istorinio paveldo išsaugojimą ir savanorišką veiklą.

Jūratė Puidienė – už aktyvią veiklą įgyvendinant socialinius projektus, tolerancijos ir savanoriškumo ugdymą. Ji dirba direktore Kauno moters užimtumo informacijos centre.

Roma Šerkšnienė – už paslaugų vaikui ir šeimai sistemos kūrimą, vystymą ir tobulinimą.

Sigita Šimkienė – už nuopelnus sprendžiant vaiko teisių ir gerovės klausimus bei Kauno vaikų dienos centrų sukūrimą.

Tatjana Vilčinskienė – už kultūrų dialogo ir tolerancijos skatinimą sutelkiant rusakalbius kauniečius.

Aurelijus Žukauskas – už aktyvią veiklą įgyvendinant socialinius projektus.

Vytautas Kederys – už jauno žmogaus kūrybiškumo ugdymą ir bendruomeniškumo skatinimą organizuojant nemokamas čiuožyklas Lampėdžiuose.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniais medaliai už nuopelnus įtvirtinant Kauno miesto savivaldą, įgyvendinant pilietines iniciatyvas ir kuriant miesto įvaizdį padovanoti lopšelio-darželio „Malūnėlis“ direktorei Laimai Krajašienei ir „Geoslėptuvių“ įkūrėjui Rimvydui Povilaičiui.​

Mero padėka įteikta Pranui Barzdžiui.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA