Lapių vaikams – vertinga dovana | Kas vyksta Kaune

Lapių vaikams – vertinga dovana

Pirmadienį Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas perdavė Lapių pagrindinės mokyklos bendruomenei naują mokyklinį autobusą „Volkswagen Crafter“.

Į mokyklos kiemą atriedėjusį geltoną, dažais dar kvepiantį autobusą, mokiniai pasitiko plojimais ir šūksniais. Vaikai puolė jį apžiūrinėti, o mažiausieji sugužėjo į vidų patikrinti ar minkštos sėdynės. Autobuse yra 19 vietų. „Tilps beveik visa klasė“, – svarstė vaikai.

Vėliau visi susirinko mokyklos salėje, kur mokiniai atliko kelis meninius kūrinius ir pademonstravo, kad žino saugaus eismo taisykles.
Lapių seniūnas Rimantas Stankus pasakojo, kad seniūnijos teritorijoje įsikūrę kelios dešimtys sodų bendrijų, kuriose gyvena daug jaunų šeimų, todėl autobuso labai reikėjo. Planuojama, kad jis dažniausiai važinės Drąseikių kryptimi.

Mokiniai galės važiuoti ne tik į pamokas, bet ir į olimpiadas, konkursus, varžybas, o mokyklos darbuotojai – į kvalifikacijos kėlimo kursus, kitus renginius.

„Anksčiau pagalbos važiuojant į renginius prašydavome policijos, dabar turėsime savo transporto priemonę“, – džiaugėsi Lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vaida Trofimišinienė.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė sakė, kad tai jau 11-tas savivaldybės įsigytas mokyklinis autobusas. Dar 12 nupirko Švietimo ir mokslo ministerija.

„Sieksime, kad kiekviena mokykla turėtų nors vieną mokyklinį autobusą“, – kalbėjo vedėja. Transporto priemonių ypač reikėtų Zapyškio ir Kačerginės seniūnijose gyvenantiems moksleiviams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA