Birštono kurorte per Naujus metus nebuvo laisvų vietų | Kas vyksta Kaune

Birštono kurorte per Naujus metus nebuvo laisvų vietų

Asociatyvi / Birštono turizmo informacijos centro nuotr.

Remiantis Birštono turizmo informacijos centro duomenimis, Naujųjų metų naktį Birštono kurorte buvo užimtos visos viešbučių ir sanatorijų gyvenamosios vietos. Pasibaigus didžiosioms metų šventėms, žmonių srautai nežymiai mažėja.

Šventiniu laikotarpiu į Birštono kurortą ilsėtis daugiausiai atvyko lietuviai. Pastebima, kad nemažą dalį atvykusiųjų sudarė poilsiautojai iš Vokietijos. Pastarieji atvykusiųjų skaičiumi gerokai lenkia rusų turistus, kurie į Birštono kurortą aktyviai vyko ir po Naujųjų metų. Šventiniu laikotarpiu – 2015 m. gruodžio 24 d. – 2016 m. sausio 3 d. Birštono kurortą aplankė turistai iš Lietuvos, Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Olandijos, Armėnijos, Azerbaidžano, Belgijos, Baltarusijos, Kanados, Estijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio, Japonijos, Slovakijos, Ukrainos, Lenkijos, Filipinų.

Birštono didžiųjų sanatorijų atstovų teigimu, žmonės vis dažniau renkasi apgyvendinimo paslaugas kartu su procedūrų paketu, taip pat negaili lėšų ir įsigyja papildomas procedūras, kurios nėra įskaičiuotos į paketo kainą. Populiariausios paslaugos – sanatorinio gydymo programos, sveikatinimo procedūros, kūno puoselėjimo procedūros, baseinų ir pirčių kompleksai.

Naujametinę naktį Birštono kurorto viešbučiai ir sanatorijos savo klientams iš Lietuvos ir užsienio siūlė specialias programas, lietuvių, rusų ir anglų kalbomis. Naujametę naktį buvo siūloma sutikti: sukantis kurortinio valso ritmu, klausant gyvos muzikos, žiūrint fokusininko pasirodymą ar klausant didžėjaus grojamos muzikos.

„Pastebima tendencija, kad turistai jau prieš kurį laiką pradeda planuoti savo laisvalaikį, todėl, likus kelioms savaitėms iki Naujų metų, buvo gana sudėtinga rasti laisvą kambarį. Visada džiugu, kai galime įsiklausyti į atvykstančiųjų pageidavimus ir parinkti labiausia norus atitinkančius laisvalaikio praleidimo būdus“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Pasibaigus šventėms, turistų srautas šiek tiek sumažėjo. „Eglės“ sanatorijos atstovės teigimu, dėl vaikų atostogų šiuo metu populiarios gydomosios programos vaikams, daugelis klientų naudojasi vaikų kambario paslaugomis, procedūromis, kurios yra skirtos būtent vaikams. „Royal SPA Residence“ atstovė taip pat pastebi, kad kurorte tampa vis populiariau ilsėtis su visa šeima, vis daugiau svečių domisi filmais kino salėje ir laisvalaikio pramogomis, skirtomis visai šeimai.

Birštono kurortas

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 82% Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje. Bendras savivaldybės teritorijos plotas – 124 km2. Birštono miesto plotas – 13 km2. Savivaldybę sudaro Birštono miestas ir Birštono seniūnija. Birštono savivaldybėje gyvena beveik 4900 gyventojų. Didesnė jų dalis, t.y. 2900, gyvena mieste, o likusieji – 46 Birštono seniūnijos kaimuose.

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Nemuno vingiais keliavo ir jų grožį aprašė rašytojas V. Sirokomlė, apdainavo poetas J. Marcinkevičius, drobėse įamžino dailininkas N. Silvanavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA