Skelbiami nauji šauktinių sąrašai | Kas vyksta Kaune

Skelbiami nauji šauktinių sąrašai

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Krašto apsaugos ministerija paskelbė naujus šauktinių sąrašus. Šaukimo nurodymai atlikti privalomąją karo tarnybą bus išsiųsti 30 228 karo prievolininkų, tačiau tarnybą atliks 3000 šauktinių.

Kaip ir pernai, sąrašai į privalomąją karo tarnybą sudaryti naudojant kompiuterinę programą. Į sąrašus įtraukti 18-26 metų jaunuoliai.

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad šiemet bus siunčiami ne iš karto visiems į 2016 metų sąrašus patekusiems jaunuoliams, o dalimis, priklausomai nuo tarnybos pradžios laiko. Taip siekiama tolygiai išskirstyti karo medicinos komisijų darbo krūvį ir pirmiausiai patikrinimo procedūras vykdyti su tais jaunuoliais, kurie pareikš norą tarnybą atlikti savo noru.

Skelbiama, jog pirmieji šių metų šauktiniai pradės tarnauti balandžio 4 dieną, o didžiausias šauktinių skaičius į batalionus atvyks spalio mėnesį. Tuomet tarnybą pradės 1,3 šauktinių.

Jei atsiras pakankamai savanorių, jaunuoliams, patekusiems į šauktinių sąrašus, tarnybos atlikti nereikės. Prieš savaitgalį Krašto apsaugos ministras J. Olekas buvo pranešęs, jog jau buvo užsiregistravę apie 600 savanorių.

Naujas šauktinių sąrašas skelbiamas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA