KAM skelbia: klaida šauktinių sąrašuose taisoma | Kas vyksta Kaune

KAM skelbia: klaida šauktinių sąrašuose taisoma

delfi.lt 2016/01/11 10:54
Archyvo nuotr.

Pirmadienį tikrinant šauktinių sąrašą, kuris šią dieną turėjo būti paskelbtas, pastebėta klaida.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad dėl techninės ir žmogiškosios klaidos į Vilniaus regiono 2016 m. šaukimo sąrašą nepateko naujai įsteigtų Trakų, Ignalinos ir Šalčininkų karo prievolės teritoriniams padaliniams priskirti karo prievolininkai. Šie padaliniai buvo įsteigti 2016 m. sausio 1 d.

Dėl to Krašto apsaugos ministerijoje skubiai sušauktas 2016 m. šaukimo organizavimo komisijos ir visuomenės stebėtojų, dalyvavusių sausio 7 d. sudarant šaukimo sąrašus, posėdis.

Dar prieš jų pasitarimą buvo pranešta, kad svarstoma, ar taisyti pastebėtą klaidą ir koreguoti tik vieną iš šešių – Vilniaus regiono – sąrašą, ar sudaryti visus šešis 2016 m. šaukimo sąrašus iš naujo.

Galiausiai nuspręsta vadovautis pirmuoju planu.

„Posėdžio dalyviai priėmė sprendimą taisyti klaidą ir koreguoti tik vieną sąrašą, Vilniaus regiono. Reikia pabrėžti, kad po pakartotinai atlikto Vilniaus regiono sąrašo redagavimo praktiškai niekas nesikeitė. Tik Vilniaus regiono ir kitų 5 regionų sąrašai sutrumpėjo. Žalos praktiškai nėra, niekas sąrašų nekeitė, niekas jų nematė“, – sakė komisijos pirmininikas KASP vadas plk. Arturas Jasinkas.

Jo teigimu, klaida buvo pastebėta dar sausio 7 dieną. Ji atsirado dėl dėl programinės sistemos klaidos, kuri nebuvo pakoreguota. Pasak A. Jasinsko, nebuvo tikėtasi, kad ji gali atsitikti.

Šauktinių sąrašai bus paskelbti pirmadienį 15 val.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA