Gatvę paliko tik gyventojams – kiti turi keliauti aplinkui | Kas vyksta Kaune

Gatvę paliko tik gyventojams – kiti turi keliauti aplinkui

Kas vyksta Kaune nuotr.

Žmonės piktinasi, kad nebegali važiuoti greitesniu keliu, o reikia ratus sukti, norint greičiau iš Panemunės pasiekti Algirdo Brazausko hidroelektrinę. Daugelis buvo įpratęs važiuoti Kiškių gatve, tačiau jau kuris laikas pakabinti ženklai „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“.

[galerija kiek=””]

Iš vienos pusės link Vičiūnų, iš kitos link HES negalima važiuoti. Eismas paliktas tik gyventojams ir aptarnaujančiam transportui. Į portalo ‚Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kauniečiai, piktindamiesi, kad meras po išpuolių prie jo namų, užsibarikadavo ir pasistatė eismą draudžiančius ženklus.

Tačiau taip manyti klaidinga. Žmonės, įpratę į Vičiūnus važiuoti sukant iš Raudonojo Kryžiaus gatvės į Kiškių gatvę, turi kitą alternatyvą – važiuoti šiek tiek aplinkui, Baterijos pl., ir įsukti į Elnių g.

Gatvė per siaura dideliam automobilių srautui

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras aiškino, jog draudžiamieji ženklai Kiškių gatvėje atsirado dar vasarą. Taip nuspręsta dėl to, kad gatvė neatitinka tranzitinės gatvės parametrų.

„Jei yra reikalas važiuoti Kiškių gatve pas gyventojus, tai važiuoti galima, nes priskiriama kaip aptarnaujančiam transportui. Tačiau jei žmonės nori tik kampą nukirsti, važiuoti draudžiama. Šis kelias yra vos 3,8 m pločio, tad geriausiu atveju gali būti priskirtas vidinei kvartalo gatvei, o ne tranzitiniam keliui. Be to, važiuojant Baterijos plentu, yra posūkis ir nesimato, kas priešais atvažiuoja, o prasilenkti siaurame kelyje yra pavojinga, todėl buvo apribotas eismas draudžiamais ženklais“, – komentavo P. Keras.

Vietos, ties kuriomis sukti į Kiškių g. nebegalima

Šiuo metu ženklas „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“ yra pastatytas ties Baterijos pl ir Elnių g. sankryža. Šioje vietoje nurodoma, kad eismas ne gyventojams draudžiamas važiuojant toliau Baterijos pl., o į Elnių g. važiuoti laisvai galima. Vairuotojai mėgo iš šios vietos per Kiškio g. greičiau išvažiuoti ant HES.

Važiuojant nuo elektrinės, eismą draudžiantis ženklas stovi iš Raudonojo Kryžiaus g. įsukus į Kiškių g. Tiesa, čia dar yra 200 m ženklas, nurodantis, kad tik už minimo atstumo bus nebegalima važiuoti, tad vairuotojai pirmojoje sankryžoje gali apsisukti ar važiuoti link gyvenamųjų namų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA