Ligoninės atstovai dėl D. Gineikaitės skandalo: pas mus buvo vienas mėginėlis | Kas vyksta Kaune

Ligoninės atstovai dėl D. Gineikaitės skandalo: pas mus buvo vienas mėginėlis

R. Tenio nuotr.

Nacionalinės žemės tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei netekus posto, jos skandalas tęsiasi. Kauno klinikinės ligoninės atstovai tikina, kad STT išvadų dar nėra gavę, o apie antrą kraujo mėginį jiems yra taip pat naujiena. Dokumentuose įrašytas tik vienas mėginys.

[galerija kiek=”4″]

Dėl gautos informacijos, jog buvusi NŽT vadovė D. Gineikaitė po Kaune sukeltos avarijos galėjo būti neblaivi ir bandyti slėpti girtumą, byla susidomėjo ir STT. Jie tikina, jog iš Kauno klinikinės ligoninės buvo išsiųsti du kraujo mėginiai, tačiau gydymo įstaigos vadovai tai neigia. Pradėtas tiek išorinis, tiek vidinis patikrinimai.

„Yra apklausti trys darbuotojai, kurie dirbo tą dieną. Kol kas negalime pateikti išvadų, nes dar nesame gavę STT tyrimo išvadų, tačiau pagal turimus dokumentus matyti, kad yra užfiksuotas tik vienas mėginys, kuris paimtas 16 val. Iš kur atsirado antrasis, mums patiems labai įdomu“, – komentavo Kauno klinikinės ligoninės komunikacijos atstovas Saulius Tvirbutas.

Anot atstovų, į patalpą, kurioje yra imamas ir laikomas kraujas pašaliniai asmenys negali įeiti, todėl jei paaiškės, kad kraujo mėginys galėjo būti kaip nors suklastotas, bus imtasi atitinkamų sankcijų. Ligoninės atstovai tikina, jog paaiškės, kad buvo sukčiaujama, bus imtasi griežčiausių priemonių.

Kauno klinikinės ligoninės atstovai negali pasakyti, ar D. GIneikaitės kraujyje rasta alkoholio, nes šį tyrimą atlieka ne ligoninė. Kraujo mėginys siunčiamas į Vilniuje esančią laboratoriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA