Ar tokių čiuožyklų tikėjosi kauniečiai? | Kas vyksta Kaune

Ar tokių čiuožyklų tikėjosi kauniečiai?

Kas vyksta Kaune nuotr.

Miesto tvarkdarių sumanymas mieste įrengti keturias čiuožyklas nepasiteisino. Nors kauniečiai, leidžiantys laiką su vaikais ant dirbtinio ledo teigia, kad tai vis geriau nei nieko, tačiau pabandę įsitikina, kad toli gražu ne visos lauko čiuožyklų vietos yra saugios.

„Koks yra toks yra, geriau negu nieko. Prastai gaunasi su žiemos pramogom miestiečiams šiais laikais. Tarybiniais laikais beveik visuose kiemuose pildavo, tikriausiai ne tiek vandenį skaičiavo“, – sakė prie čiuožyklos su dukra sutiktas kaunietis.

Kalbinti kauniečiai pastebi, kad čiuožyklos galėjo būti įrengtos kiek profesionaliau, o ledą liejantys darbininkai, norėdami išgauti gerą ledą lauko sąlygomis, turėjo pasidarbuoti labiau.

„Galėtų patvarkyti, išlieti vandenį dažniau stiprinant ledą. Kiekvieną naktį po truputį reikia papildyti vandens, kol leidžia oro sąlygos ir būtų tuomet tvirtesnis ledas“, – savo supratimą, kaip gerai išlieti ledą, kuriuo džiaugtųsi visi, dėstė Andrius.

Čiuožyklas „Kauno švara“ miesto vadovybės paliepimu suformavo ties S. Dariaus ir S. Girėno paminklu Ąžuolyne, Kauno Rotušės aikštėje ir Panemunės paplūdimio tinklinio aikštelėje.

Ties Ąžuolynu išlietoje čiuožykloje bent jau galima bandyti čiuožti. Tiesa, čiuožykloje keliose vietose, kur danga nebuvo lygi, ledą pakeitė sušalęs smėlis.

Tuo tarpu Panemunės paplūdimyje ir Rotušės aikštėje ant ledo su pačiūžomis lipti nedrįsta niekas, nes čiuožyklos pagrindas – itin nelygus, o užliejus vandeniu, šiose vietose ledas tiesiog nesusiformavo.

Nors kauniečiai šiomis čiuožyklomis gali naudotis nemokamai, tačiau prie jų nėra jokios infrastruktūros, taip pat neveikia ir žadėta pačiūžų nuoma. O jei ir veiktų, matyt nedaug norinčių atsirastų šią pramogą bandančių. Kur kas mieliau kauniečiai su draugų kompanija ir savo pačiūžomis traukia ant užšalusių vandens telkinių, kur ledo būklė – kur kas geresnė nei dirbtinėse miesto čiuožyklose, jei jas galima taip vadinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA