STT: brandos egzaminų užduotys vis dar nėra visiškai saugios | Kas vyksta Kaune

STT: brandos egzaminų užduotys vis dar nėra visiškai saugios

BNS 2016/01/08 11:55
R. Tenio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) siūlo Nacionaliniam egzaminų centrui imtis papildomų priemonių saugant brandos egzaminų užduotis.

Korupcijos rizikos analizę atlikę STT specialistai nustatė, kad dar nėra pašalintos visos galimybės, leidžiančios anksčiau laiko neteisėtai paviešinti šias užduotis.

STT pareigūnų nuomone, didžiausią grėsmę saugant šią informaciją kelia žmogiškasis faktorius, o sumažinti jo įtaką būtų galima papildžius ir sukonkretinus konfidencialios informacijos aprašą.

Kaip teigiama STT pranešime, dabartiniame apraše nėra detaliai reglamentuotos duomenų apsaugos prievolės užduočių rengėjams, pavyzdžiui, neaišku, kaip turi būti saugomi ar sunaikinami rengimo metu sugadinti dokumentai su užduotimis, ar tokių dokumentų juodraščiai.

Taip pat STT siūlo skaidrinti egzaminų užduočių vertintojų atranką, pasak tarnybos, Nacionalinis egzaminų centras neturi nustatęs aiškios tvarkos ir kriterijų, kuriais vadovaudamasis jis pasirenka šiuos specialistus, o užduočių vertintojai parenkami žodinės apklausos būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA