Kauniečio kario savanorio patirtis: kiekviena diena yra naujas iššūkis | Kas vyksta Kaune

Kauniečio kario savanorio patirtis: kiekviena diena yra naujas iššūkis

Asmeninio archyvo nuotr.

Kaunietis Edvinas jau apie tris mėnesius savanoriškai tarnauja Marijampolėje. Vaikinas tikina, kad ir dideli šalčiai nebaisūs, ir galima išbandyti savo jėgas bei kiekvieną dieną priimti naujus iššūkius.

LDK Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione kaunietis pradėjo tarnauti prieš tris mėnesius ir savanorio šauktinio duoną baigs valgyti birželio 21 dieną. Edvinas pasakoja, jog užsirašė į karo tarnybą dar prieš visą šauktinių šurmulį ir savo sprendimu yra labai patenkintas.

„Marijampolę pasirinkau galbūt dėl to, kad buvo arčiau mano gyvenamosios vietos, nes galėjau rinktis tarp Marijampolės ir Tauragės, tačiau, kad tarnauju Marijampolėje, visiškai nesigailiu, iš kitos puses, net džiaugiuosi! Tarnybą pradėjau savanoriu užsirašydamas dar prieš visus šauktinių sąrašus. Šį kartą noras išbandyti save nugalėjo ir 3 su trupučiu mėnesio jau džiaugiuosi kario rutina. Dabar jau sekasi tarnauti tikrai puikiai, nemeluosiu, būdavo ir dienų, ypač pačioje pradžioje, kai galvodavau, ką aš čia veikiu, bet tokius klausimus užduodavau sau tik iki tol, kol įsivažiavau į visą kariuomenės ritmą“, – atvirauja Edvinas.

Kaip atrodo šauktinio diena?

Edvinas pasakoja, jog šauktinio dieną apsakyti nėra lengva, nes viskas palaipsniui keičiasi. Jei nėra pratybų, rytas prasideda 5.45 val. Tuomet kariai įšoka į sportiniais drabužiais ir keliauja mankštintis. Po jos tenka persirengti į uniformą, pasikloti lovą bei keliauti į valgyklą. Toliau seka rikiuotė, paskaitos, fizinis rengimas ir kita veikla.

„Po jų, vėl keliaujame į klases, kur ruošiamės teoriją iki 16 valandos. 17 val. – vakarinė rikiuotė, kurios metu taip pat pasakoma bendra informacija. Po jos laukiame vakarienes bei turime laisvo laiko per, kuri galima paskaityti knygas ar pasižiūrėti televizorių ir taip iki vakarinio patikrinimo. Per vakarinį patikrinimą suskaičiuojami visi žmonės, užpildomi sąrašai bei žygiuojam ruoštis miegui ir galiausiai 21.45 val. „kuopa miega“, – detalizavo savanoris.

Kiekviena diena vis kitokia

Kai Kauną kausto speigas, kaunietis savanoris pasakoja, jog pas juos jokie šalčiai nesijaučia, nes sušalti neleidžia ne tik apranga, įtempta dienotvarkė, bet ir šaunūs kuopos draugai, kurie paskatina judėti į priekį.

„Žiemos šalčius ištveriame puikiai. Šiuo metu mūsų skyriui (7 vaikinams) vyksta pratybos Pabradėje, kai lauke -18, naktimis -22 šalčio, tačiau skųstis tikrai neturime kuo. Su visais mūsų batalione tarnaujančiais savanoriais ir vadais galimybės susipažinti kaip ir nebuvo, tačiau mūsų kuopoje tarnauja tikrai motyvacijos turintys žmonės, labai džiaugiuosi, kad patekau būtent į ją. Žinote, įsimintiniausio nutikimo tikrai negalėčiau išskirti, nes kiekviena diena būna savaip gera ir savaip kitokia“, – kalbėjo kaunietis, savo noru atliekantis karinę prievolę.

Vaikinas neslepia, jog kiekviena diena jam yra vis kitokia ir teikianti džiaugsmo. Edvinas norėtų po privalomosios karo tarnybos toliau tęsti profesinėje karo tarnyboje, tad šiuo metu stengiasi kuo daugiau žinių įgyti tam, kad po to tai galėtų pritaikyti ateityje. Savanoris tikina, jog atlikti privalomąją karo tarnybą turėtų kiekvienas, nes čia įgaunama visai kitokia patirtis, o ir aplink supa motyvuoti žmonės, kurie padeda siekti užsibrėžtų tikslų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA