Sudaryti nauji šauktinių sąrašai | Kas vyksta Kaune

Sudaryti nauji šauktinių sąrašai

R.Tenio nuotr.

Šiandien į Krašto apsaugos ministeriją susirinko visuomeniniai atstovai, ministerijos valdininkai ir kiti, kurie sudarė naują šauktinių sąrašą. Jis viešai bus prieinamas nuo pirmadienio.

Po nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos grąžinimo, antrą kartą sudaryti šauktinių sąrašai. Į šių metų sąrašus pateko 1990 – 1996-ais metais gimę prievolininkai, kuriems pagal Krašto apsaugos ministerijos turimus duomenis, karo prievolė nėra atidėta.

Sąrašų sudarymo procedūrą stebėjo apie dešimt visuomeninių atstovų. Šauktinių sąrašai sudaryti kompiuterinės programos pagalba.

BNS skelbia, kad skirtingai nei pernai, šaukimo nurodymai šiemet bus siunčiami ne iš karto visiems į sąrašus patekusiems jaunuoliams, o dalimis, priklausomai nuo tarnybos pradžios laiko. Taip siekiama tolygiai išskirstyti karo medicinos komisijų darbo krūvį ir pirmiausiai patikrinimo procedūras vykdyti su tais jaunuoliais, kurie pareikš norą tarnybą atlikti savo noru.

Šiemet atlikti karinę tarnybą bus pakviesta 3000 jaunuolių, skaičiuojant kartu su savanoriais. Paskutiniais duomenimis, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tikino, jog dabar savanoriškai atlikti karinę tarnybą yra užsirašę atlikti 600 jaunuolių.

Naujas šauktinių sąrašas viešai bus skelbiamas pirmadienį, sausio 11-ąją. Jį bus galima rasti Krašto apsaugos ministerijos internetiniame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA