Prezidentė D. Grybauskaitė neigia savo žodžius apie tragediją | Kas vyksta Kaune

Prezidentė D. Grybauskaitė neigia savo žodžius apie tragediją

BNS 2016/01/07 14:05
R.Tenio nuotr.

Šios savaitės pradžioje teigusi, kad po tragedijos Kėdainiuose reikia kurti naują Vaiko teisių apsaugos inspekciją, ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė atsiribojo nuo šių savo teiginių.

„Niekada nesu pasakiusi: institucijos papildomai kaip tokios“, – metinėje spaudos konferencijoje sakė šalies vadovė.

„Aš pasakiau – naujos funkcijos, inspekcinės. Šitą funkciją gali perimti bet kuri institucija, kuri jau dabar yra sukurta“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Svarstymų vaiko teisių apsaugos klausimais imtasi, kai praėjusį savaitgalį vyras Kėdainių rajone, įtariama, nužudė su savo vaikus įmetęs juos į šulinį.

Pirmadienį Prezidentūroje surengusi pasitarimą su politikais ir nevyriausybinių organizacijų atstovais D.Grybauskaitė pasiūlė steigti Vaiko teisių apsaugos inspekciją.

„Manyčiau, kad galėtų būti įsteigta institucija, kaip, pavyzdžiui, vaikų teisių apsaugos inspekcija, kuri galėtų ir padėti savivaldai, ir teikti metodologinę pagalbą, bet taip pat ir kontroliuoti, nes dabar matome visišką atsakomybės stoką, nežinojimą tiksliai, kas ir kokiais kriterijais remiantis gali priimti sprendimą, pavyzdžiui, paimti vaikus iš labai agresyvios aplinkos šeimose“, – žurnalistams sakė šalies vadovė.

Prezidentės spaudos tarnybos pranešime po susitikimo pirmadienį taip pat buvo nurodyta, kad po susitikimo D.Grybauskaitė „pasiūlė svarstyti Vaiko teisių apsaugos inspekcijos steigimą, kuri pateiktų savivaldybėms vaiko teisių apsaugos priemones ir jas kontroliuotų“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA