Vienadienių augalų tyrėjas pretenduoja į Metų studento titulą | Kas vyksta Kaune

Vienadienių augalų tyrėjas pretenduoja į Metų studento titulą

Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) surengė konkursą, kuriame renka 2015 metais labiausiai pasižymėjusius studentus. Vertinimo komisija atrinko po tris kandidatus įvairiose kategorijose. Savo nuomonę apie juos galima pareikšti DELFI portale, kur galima balsuoti už labiausiai pasižymėjusius studentus ir jų parengtus projektus.

Studento – metų lyderio kategorijoje nominuotas Ežerėlyje gyvenantis Edvinas Misiukevičius, jau trečius metus studijuojantis Aleksandro Stulginskio universitete.

Savo studijas Edvinas Misiukevičius daugiausia sieja su moksliniais tyrimais ir vienadienių (lot. Hemorocallis) augalų veislių išvedimu. Ežerėliečio išvestą vienadienių veislę `Mitsu` įregistravo JAV vienadienių asociacija, o studentas gavo Mabel Matthews stipendiją.

E. Misiukevičius yra Lietuvos gėlininkų draugijos valdybos pirmininkas. Savo mokslinę veiklą jis yra pristatęs ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniuose etapuose.

Pagrindinis Edvino varžovas – vilnietis, Gedimino technikos universiteto studentas Juozas Sadauskas. Šioje kategorijoje nominuota ir Kauno technologijos universiteto ketvirtakursė Eglė Vaičiukynaitė.

Balsuoti už pasirinktą kandidatą galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA