Startavę nuo „šaltuko burbuliukų“, jau dvidešimtmetį kuria pakuotes produktams | Kas vyksta Kaune

Startavę nuo „šaltuko burbuliukų“, jau dvidešimtmetį kuria pakuotes produktams

Stopkadras

Jau 20-metį Kauno rajone, Žiegždriuose įsikūrusi įmonė „Paka“ kuria ir gamina pakuotes įvairiems produktams: tiek maistui, tiek pramoninėms prekėms. Įmonės inžinieriams bei darbininkams tenka ne tik sugalvoti idėją, kaip prekės pakuotė galėtų atrodyti, bet ir sukurti unikalų prototipą, kurį su klientu paleistų gamybai, o vartotojai galėtų įsigyti estetiškai supakuotas salotas, jogurtus ar kitas prekes.

[galerija kiek=”4″]

1995-aisiais startavę verslininkai gamybą pradėjo nuo itin įdomaus produkto – „šaltuko burbuliukų“, kurie tarybiniais laikais buvo vienintelė šampano šaldymo priemonė. Pradėję verslą, įmonės akcininkai pasiskirstė veiklų sritimis – vienas iš įkūrėjų buvo itin gabus instruktorius, kuris vėliau sukūrė gamybinius įrengimus, leidusius pradėti serijinę pakuočių gamybą.

Šiuo metu Žiegždriuose įsikūrusioje įmonėje dirba virš 20-ies žmonių. Daugiau nei pusė darbuotojų – iš Kauno rajono: Žiegždrių, Girionių ir kitų aplinkinių gyvenviečių, o kiti, jau ne vienerius metus dirbantys pakuočių kūrėjai į Kauno rajoną važinėja ir iš miesto.

Unikalios pakuotės kūrėjai

Įmonės vadovas Aurimas Murėnas pasakoja, kad nors Lietuvoje ir jaučia konkurenciją pakuočių gamybos srityje, “Paka”, kaip unikalios pakuotės sprendimų kūrėjai jaučiasi itin stiprūs bei lyderiauja net Šiaurės Europos regione.

“Visgi, sukūrus unikalų pakuotės sprendimą ir pradėjus gaminti didesnį tokių pakuočių kiekį, tarp pakuojančių įmonių prasideda tikroji konkurencija dėl serijinės gamybos“, – pripažįsta A.Murėnas.

Įmonės darbuotojai, susitarę su klientu dėl pakelio išvaizdos, medžiagos bei skaidrumo, formas serijinei gamybai, patvirtinus projektą, gaminasi patys. Įmonė taip pat turi savo techninį barą, o tai leidžia atpiginti gamybines formas. Dėl pigesnių formų pakuotei, „Paka“ tampa įkandama ir smulkiajam verslui.

Šiuo metu Kauno rajone įsikūrusi „Paka“ jau yra sukūrusi virš 500 įvairių rūšių gaminių pakuočių, tačiau fantazijai ribų nėra – dar yra segmentų, ypač pieno produktų pramonėje, kur galima išnaudoti įmonės kūrybinį potencialą.

Kelsis į didesnes patalpas

A.Murėnas prasitaria, jog jei, visgi, anksčiau karts nuo karto tekdavo išaugusius klientų pageidaujamų pakuočių kiekius atiduoti konkurentams, tai dabar įmonė stengsis to nebedaryti.

Daugelį metų įsikūrusi ligoninės teritorijoje, „Paka“ neturėjo galimybės plėstis. Šiais metais įmonės vadovai planuoja veiklą perkelti į naujas 1700 kv. m. gamybines patalpas bei plėsti veiklą: įsigyti naujų įrengimų ratą bei didinti gamybą.

„Visi įmonėje dirbantys žmonės turi puikią galimybę pasilikti darbovietėje, o taip pat ketiname priimti ir naujų darbuotojų“, – vystomo verslo plėtra džiaugiasi A.Murėnas.

Su klientu žengia kartu

Įmonė tvirtai tiki savo gaminamu produktu bei palaiko ilgalaikius santykius su klientais – investuoja ir auginasi partnerius. „Pakos“ specialistai prisideda prie pakuočių tobulinimo bei atnaujinimo ir taip bendradarbiauja su didžiausiais Lietuvoje maisto perdirbėjais.

Kaip pasakoja įmonės vadovas, bendraudami su naujais klientais ir kurdami jiems produkto prototipą, tam, kad idėja išliktų pas kūrėjus, įmonė tradiciškai taiko diapozito sistemą.

Nors pagrindiniai įmonės klientai – Lietuvoje, „Paka“ taip pat kuria ir kaimyninių šalių įmonėms bei vykdo sparčią plėtrą į Suomiją. Kaip atskleidžia įmonės vadovas, akiratyje – ilgalaikiai klientų paieškos planai Skandinavijos šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA