Po dešimtmetį trukusios renovacijos atidaroma Kulautuvos klinika | Kas vyksta Kaune

Po dešimtmetį trukusios renovacijos atidaroma Kulautuvos klinika

Pilotas.lt 2016/01/04 17:59
Pilotas.lt nuotr

Kulautuvos pušyne pagaliau atidaroma Kauno klinikų reabilitacijos ligoninė. Buvusios tuberkuliozės ligoninės pastatus paversti modernia reabilitacijos paslaugų įstaiga prireikė net dešimtmečio. Teigiama, jog tai bus pažangiausia tokia ligoninė visoje šalyje.

Priims apie 100 pacientų

Vasario mėnesį Kulautuvoje (Kauno raj.) suplanuotos Kauno klinikų reabilitacijos ligoninės įkurtuvės. Reabilitacinį gydymą Kulautuvoje greitai tęs ligoniai, kuriems Kauno klinikose atliktos sudėtingos širdies operacijos – kombinuotos aortos ir vainikinių arterijų jungčių suformavimo, aortos protezavimo, širdies ar širdies ir plaučių komplekso transplantacijos. Ligoninėje vienu metu bus galima gydyti apie 100 pacientų, sergančių širdies ir kraujagyslių, taip pat – nervų sistemos ligomis. 4 aukštų įstaigoje taip pat bus sukurta 100 darbo vietų.

Tarp Kulautuvos pušų greta sudegusios bažnyčios vietos įrengtos ligoninės (rekonstrukcijos arch. AB „Miestprojektas“) pirmajame aukšte veiks registratūra, fizioterapijos, hidroterapijos ir kineziterapijos kabinetai, bus įrengtos administracinės patalpos. Antrą ir trečią aukštus užims dvivietės palatos su tualetais ir dušu. Ketvirtame aukšte suprojektuota konferencijų salė.

Siekia kurorto statuso

Kulautuvos reabilitacijos klinikos rekonstrukcija prasidėjo prieš dešimtmetį – 2005 metais, o rekonstrukcijos pabaiga buvo vis nukėlinėjama (gen. ranga UAB „Struktūra“). Šios gydymo įstaigos įrengimo projekto vertė siekia beveik 6 mln. eurų, neskaitant medicininės įrangos ir baldų. Beje, Kauno klinikų reabilitacijos ligoninė iki šiol veikė Viršužiglyje.

Pastaraisiais metais Kulautuvos centrinės dalies ligoninės aplinka ženkliai pasikeitė. Prieš kelerius metus buvo įgyvendintas V.Augustausko gatvės apželdinimo projektas – iškirsti seni medžiai, pasodintos akacijos, atsodinta veja. Vėliau buvo išvalytas ir pratenkantis Narėpos upelis bei tvenkiniai, atnaujinta A.Smetonos 60-mečio jubiliejui pastatyta Marijos skulptūra. Prieš porą metų prie maudymuisi naudojamo karjero įrengtas ir šiuolaikiškas paplūdimys.

Naujoji reabilitacijos įstaiga turėtų padėti Kulautuvos siekiui susigrąžinti tarpukaryje turėtą kurorto statusą, į kurį ši pretenduoja kartu su Zapyškiu ir Kačergine.

Autorius Artūras Bandza

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA