Imasi veiksmų po tragiškų įvykių: kurs naują instituciją | Kas vyksta Kaune

Imasi veiksmų po tragiškų įvykių: kurs naują instituciją

delfi.lt 2016/01/04 10:36
lrp.lt nuotr.

Po to, kai naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, Aurelijus B. du savo vaikus įmetė į kieme esantį šulinį, prezidentė Dalia Grybauskaitė surengė pasitarimą su kelių ministerijų, policijos vadovais bei socialinių darbuotojų ir vaiko teisių specialistais.

[galerija kiek=”4″]

Galiausiai nutarta sukurti instituciją, kuri turėtų rūpintis būtent šio pobūdžio problemomis.

„Visuose lygmenyse yra labai daug darbų, kuriuos reikia padaryti. Lėšų yra, tačiau trūksta bendro požiūrio. Matome visišką asmenybės stoką. Pavyzdžiui, nežinome, kas galėtų paimti vaikus iš problemų turinčios šeimos. Turime pradėti galvoti apie žmones, jų gyvenimo kokybę“, – pristatydama šią iniciatyvą sakė prezidentė.

Pasak D. Grybauskaitės, vaikų apsauga turi tapti prioritetiniu klausimu šalyje.

Šalies vadovė susitiko su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene, sveikatos apsaugos ministre Rimante Šalaševičiūte, vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu, Policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu, vaiko teisių specialistais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Pradės tyrimą

Savo ruožtu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dėl tragiško incidento Kėdainių rajone, Saviečių kaime pavedė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai atlikti tyrimą, ar tinkamai buvo kontroliuojami socialinės rizikos šeimos veiksmai, kokių priemonių buvo imtasi siekiant nutraukti smurtą šeimoje.

„Nuoširdžiai užjaučiu tragišką įvykį išgyvenusią šeimą. Teisėsaugos institucijos atliks savo darbą, tačiau tokiems įvykiams užbėgti už akių privalo mūsų šalies institucijos. Todėl pavedžiau socialinės apsaugos ir darbo ministrei pirmiausia išsiaiškinti, ar jai pavaldžios institucijos, socialinės rūpybos centras, vaiko teisių skyrius ėmėsi priemonių, kad būtų užkirstas kelias smurtui šeimoje. Ministerija turės artimiausiu metu pateikti informaciją, kokios institucijos ir kokių kontrolės bei prevencijos priemonių ėmėsi. Tyrimas parodys, ar tinkamai atliekamas institucijų darbas, kaip galėtume jį sustiprinti, kad ateityje nepasikartotų Saviečių kaimo šeimos tragedija“, – sako A.Butkevičius.

Pasak premjero, akivaizdu, kad visa socialinės rūpybos ir globos sistema turi būti keičiama sparčiau. Tokią užduotį jis kelia Socialinės apsaugos ministerijai.

Daugiau skaitykite čia.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA