Tragedija: Išvaręs motiną iš namų, tėvas šulinyje paskandino du kūdikius | Kas vyksta Kaune

Tragedija: Išvaręs motiną iš namų, tėvas šulinyje paskandino du kūdikius

delfi.lt 2016/01/02 09:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone įvyko kraupus nusikaltimas. Tėvas įmetė savo du kūdikius į šulinį. Abu vaikai mirė.

Pirminiais duomenimis, anot ugniagesių galbėtojų, Pelėdnagių seniūnijoje, Saviečių kaime, Vandžiogalos gatvėje tėvas vaikus įmetė į šulinį. Į įvykio vietą 2.51 val. išskubėjo ugniagesniai-gelbėtojai. Atvykę gelbėtojai kopėčiomis ir virve nusileido į šulinį.

Iš ten ištraukti du kūdikiai: berniukas, gimęs 2014 metais, bei mergaitė, gimusi 2015 metais. Medikai vaikams konstatavo mirtį.

Policija informuoja, kad namuose įvykus buitiniam konfliktui, vyriškis išvarė moterį iš namų ir įvykdė šį brutualų nusikaltimą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Odetos Tumelytės teigimu, pranešimas apie įvykį Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas 1.56 val. „Pirminiais duomenimis, vyras buvo blaivus“, – DELFI teigė atstovė spaudai.

Tačiau informacija dėl vyro girtumo ar blaivumo prieštaringa.

Vaikus į šulinį įmestęs vyras yra sulaikytas ir apklausiamas Kėdainių policijos komisariate. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Vyriškis yra ne kartą baustas administracine tvarka, o 2002-aisais buvo teistas už nusikaltimą. Šiuo metu A.B. jau kurį laiką dirbo medkirčiu. Šeimoje dar liko du mažamečiai vaikai.

Seniūnas: mes to nesitikėjome

Pelėdnagių seniūnas Valentinas Tamulis DELFI pasakojo, kad Aurelijaus B. ir Linos C. šeima buvo socialinės rizikos šeimų sąraše, bet nebuvo degradavusi.

„Mes iš jo šito nesitikėjome, kad šitaip gali įvykti. Kad vaikus gali sumesti į šulinį… Šiaip mes tą šeimą puikiausiai žinome, ji buvo socialinės rizikos sąraše, pas juos lankydavosi socialinė darbuotoja ir pats esu buvęs. Niekad nuvažiavę neblaivaus nesame radę, nors jis fantazuodavo ir pasakodavo apie visokiausius planus, kaip jis tvarkysis ūkyje“, – pasakojo V. Tamulis.

Pasak pašnekovo, Aurelijus norėjo pasidaryti didesnę kūdrą, pasistatyti pirtį, prašė seniūnijos padėti su traktoriumi nustumdyti žemes.

„Mes tik turėjome neoficialios informacijos, kad jis smurtauja prieš tą moterį. Tai parašėme policijai oficialią užklausą, kiek kartų per 2015 metus buvo kviesta policija. Žinote, žmonės šneka, bet norėjome žinoti iš tikrųjų. Iš policijos gavome atsakymą, kad policija į tą šeimą dėl konflikto buvo kviesta 2015 metais tik vieną kartą“, – sakė V. Tamulis.

Seniūnas pasakoja tuomet su socialinėmis darbuotojomis nuvykęs pas Aurelijų ir Liną: seniūnas su Aurelijumi kalbėjosi lauke, kad socialinės darbuotojos galėtų netrukdomos iškvosti Liną, ar tikrai šeimoje smurtaujama.

„Nieko moteriškė neprisipažino, kad kas nors tarp jų vyksta negero. Viskas, mes tada išvažiavom“, – sako seniūnas.

V. Tamulis pasakoja, kad šeima nuolat bendravo su socialiniais darbuotojais: seniūnija skyrė autobusiuką, kuris pavėžėdavo Aurelijaus sugyventinę Liną į miestą apsipirkti ar nueiti pas gydytojus.

Kai seniūnijoje vyko kalėdinių dovanėlių dalijimas, Lina irgi atvyko jų atsiimti. Seniūno pasakojimu, moteris buvo linksma ir pasipuošusi.

„Jokių šios tragedijos požymių nebuvo“, – apgailestavo seniūnas.

Bendruomenės pirmininkė: moteris išeidavo iš namų

Saviečių kaimo bendruomenės pirmininkė Rita Borinskijienė DELFI sakė nustebusi dėl įvykdyto nusikaltimo, nors esą dėl smurto šeimoje moteris dažnai išeidavo iš namų.

„Anksčiau moteris išeidavo iš namų, buvo ieškoma. Kažkoks smurtas gal ir anksčiau buvo, kad ji išeidavo iš tų namų?” – pasakojo pirmininkė.

Jos teigimu, Aurelijus užaugo Saviečių kaime, Lina kilusi kilusi Jonavos. Bet pora nelabai bendravo su kaimo žmonėmis. Daugiau pora bendravo tik su daugiavaike šeima, įsikūrusia kaimynystėje.

„Jauni žmonės, dirbo žemę. Anksčiau tėvas gyveno irgi tvarkingai, turėjo karvę. Taip nebuvo, kad būtų blogai”, – sakė pašnekovė.

„Matyt, taip stipriai susipyko… Bet tas toks pyktis nepateisinamas”, – sakė R. Borinskienė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA